După Ungaria, și Austria se pregătește să cedeze în fața lui Vladimir Putin: OMV va deschide conturi în ruble la Gazprombank - FT

După Ungaria, și Austria se pregătește să cedeze în fața lui Vladimir Putin: OMV va deschide conturi în ruble la Gazprombank - FT
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Grupul energetic austriac OMV, unul dintre cei mai mari importatori de gaze rusești, se pregătește să deschidă conturi în ruble la Gazprombank în Elveția, a scris Financial Times, citând persoane care au cunoștință de aceste demersuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul Austriei a spus miercuri că livrările de gaze naturale rusești către această țară continuă fără restricții și nu există niciun indiciu că acest lucru se va schimba, în timp ce se străduiește să găsească surse alternative, arată Hotnews.

FT a scris și că grupul Eni din Italia, un alt mare client al Gazprom, își evaluează opțiunile. Compania susținută de guvernul italian are timp până la sfârșitul lunii mai, când va trebui să facă următoarea plată pentru livrările rusești, pentru a lua o decizie finală au spus oficiali italieni pentru publicația britanică.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Un purtător de cuvânt al OMV a declarat pentru Reuters că societatea lucrează la o soluție care să respecte sancțiunile, dar a refuzat să precizeze dacă aceasta înseamnă utilizarea conturilor în ruble, iar Eni a refuzat să comenteze.

Compania germană Uniper va face plățile pentru gazul rusesc către o bancă din Rusia și nu o va mai face către o bancă din Europa, a declarat joi compania pentru ziarul Rheinische Post.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
rusia