E.ON a emis obligațiuni de 1,8 miliarde de euro

E.ON a emis obligațiuni de 1,8 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2023

E.ON a emis, în prima săptămână a anului 2023, două tranșe de obligațiuni în valoare cumulată de 1,8 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba despre obligațiuni de 800 milioane de euro cu scadență în ianuarie 2028, cu un cupon (dobândă) de 3,5%, și obligațiuni verzi de un miliard de euro, cu scadență în ianuarie 2035, cu un cupon (dobândă) de 3,875%, scrie Agerpres.

Terase și restaurante din Centrul Vechi al Capitalei, amendate CITEȘTE ȘI Terase și restaurante din Centrul Vechi al Capitalei, amendate

Tranzacția a generat o cerere mare din partea investitorilor, cu un registru de comenzi combinat de 5,9 miliarde de euro.

Veniturile obținute din obligațiunile pe termen mai scurt vor fi utilizate pentru finanțarea scopurilor corporative generale, în timp ce veniturile obținute din obligațiunile pe termen lung vor fi direcționate către finanțarea și/sau refinanțarea proiectelor de mediu eligibile, așa cum sunt definite în Cadrul E.ON de obligațiuni pentru susținerea mediului. Împreună cu prefinanțarea de peste un miliard de euro validată deja în 2022, această tranzacție a permis E.ON să-și asigure părți importante din nevoile sale de finanțare pentru începutul anului 2023.

Commerzbank, J.P. Morgan, Morgan Stanley, MUFG Securities au servit ca firme de contabilitate active în această tranzacție.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
obligațiuni