E.ON intră pe piața echipamentelor de încărcare a autovehiculelor electrice și se pregătește să construiască, împreună cu MOL, o rețea de 40 de stații

E.ON intră pe piața echipamentelor de încărcare a autovehiculelor electrice și se pregătește să construiască, împreună cu MOL, o rețea de 40 de stații
scris 13 iun 2018

Compania E.ON a lansat astăzi, la Cluj-Napoca, conceptul E.ON Drive, care cuprinde pachete de echipamente de încărcare a autovehiculelor electrice și servicii pentru piața locală de mobilitate electrică.

E.ON și MOL vor dezvolta, în România, o rețea națională  de 40 de stații  de încărcare a vehiculelor electrice, ca parte a unui proiect european. Anul trecut, un consorțiu din care fac parte și Mol și E.ON (NEXT-E ) a obținut acordul Comisiei Europene în vederea asigurării unei finanțări europene în valoare de 18,8 milioane de euro pentru instalarea și gestionarea a peste 250 de prize pentru mașini electrice cu încărcare ultra-rapidă pe autostrăzile din Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croația și România.

Consorțiul este format din companiile din cadrul Grupului E.ON (Zapadoslovenská energetika in Slovakia, E.ON Czech Republic, E.ON Hungary, E.ON Romania), Grupului MOL (filialele din cele șase țări participante), Hrvatska elektroprivreda din Croația, PETROL (în Slovenia și Croația), precum și Nissan și BMW.

EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție

Anul trecut E.ON a dezvoltat și o aplicație mobilă pentru serviciile de tip self-care, Mobile Myline, care a fost descărcată de peste 100.000 de ori în doar câteva luni.

Totodată, E.ON Myline, platforma unde sunt active circa 540.000 de conturi, a devenit unul dintre cele mai accesate portaluri self-care ale unui furnizor de energie din România.

Și demersurile de conectare la rețelele de gaze naturale și energie electrică aflate în zona gestionată de companie au fost aduse în mediul online. Astfel, este operată platforma https://acces.delgaz.ro/ , dedicată potențialilor clienți care au rețeaua de distribuție în proximitatea lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
masini electrice
statii
mol