Electrica SA anunță despărțirea amiabilă de CEO-ul Ioan Roșca

Electrica SA anunță despărțirea amiabilă de CEO-ul Ioan Roșca
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 feb 2016

Consiliul de Administrație al Electrica SA a anunțat că a ajuns la un "acord comun"cu CEO-ul companiei, Ioan Roșca, privind încetarea mandatului de director general al acestuia până cel târziu în iunie 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Potrivit celor mai bune practici aplicate de companiile listate pe piețe internaționale, referitoare la implementarea unui plan de succesiune pentru pozițiile-cheie, Comitetul de nominalizare și remunerare coordonează procesul de selecție a unor candidați corespunzători pentru funcția de director general al Electrica SA. Comitetul de nominalizare și remunerare este sprijinit în acest demers de o firmă internațională de consultanță în recrutare pentru poziții de top management, cu scopul de a finaliza procesul de selecție în următoarele 2 luni", se arată într-un anunț al Electrica.

Electrica SA figura, la 31 decembrie 2015, cu obligații restante la bugetul de stat în sumă de 41,37 milioane lei, din care 29,66 milioane lei impozit pe profit, 11,7 milioane lei dobânzi și penalități, iar restul – impozit pe venituri din salarii, potrivit datelor Fiscului. ANAF menționa că a început executarea solită a companiei. Cu această sumă considerată de ANAF drept obligație restantă, Electrica SA se clasa, la finalul anului trecut, pe locul 11 în clasamentul marilor contribuabili datornici la bugetul de stat.

Borza a pus director de dezvoltare la Hidroelectrica un fost șef al Elsid și Electrocarbon, pe care îi plasa în categoria \ CITEȘTE ȘI Borza a pus director de dezvoltare la Hidroelectrica un fost șef al Elsid și Electrocarbon, pe care îi plasa în categoria "băieți deștepți"

Electrica SA a raportat pentru 2015 un profit net de 283,9 milioane lei, în creștere cu 5% față de 2014. Cifra anunțată nu include rezultatele pe anul trecut ale filialelor de distribuție. Totodată, Electrica a raportat pe anul trecut o pierdere din exploatare de 88,94 milioane lei, de peste 8 ori mai mare decât cea consemnată în 2014.

Cu tot cu filiale, în primele 9 luni din 2015, profitul net al Electrica SA s-a ridicat la peste 428 milioane lei, cu 27% mai mare comparativ cu anul anterior. În 2014, profitul net consolidat al Electrica a fost de peste 401 milioane lei.

Ioan Roșca ocupă poziția de director general al Electrica SA din mai 2012. Anterior, a ocupat funcția de director general al filialei de distribuție și furnizare Electrica Transilvania Sud, timp de trei ani, după care a preluat conducerea filialei Electrica Distribuție Transilvania Sud, timp de cinci ani. Ioan Roșca s-a alăturat societății predecesoare Electrica în anul 1991, ocupând în timp diferite poziții de top management.

Roșca deține o diplomă de doctor în inginerie electrică obținută la Universitatea Transilvania din Brașov, o diplomă postuniversitară în management din partea Open University UK și este licențiat în electromecanică și electroenergetică în cadrul Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Electrotehnică.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa
filiale distributie electrica
ioan rosca