Electrica schimbă denumirea celor trei filiale regionale de distribuție, care devin societăți

Electrica schimbă denumirea celor trei filiale regionale de distribuție, care devin societăți
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2016

Cele trei filiale de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Electrica, care operează în zonele Muntenia Nord, Transilvania Nord și Transilvania Sud, își schimbă denumirile a anunțat miercuri Electrica, care motivează decizia prin alinierea la cerințele legislației europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, fosta Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuție Muntenia Nord devine Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord), iar fosta Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuție Transilvania Nord se va numi Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord), scrie News.ro.

Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Distribuție Transilvania Sud se va numi Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud).

“Procesul de schimbare a denumirilor vine ca urmare a alinierii la cerințele legislației europene, care, în cazul companiilor integrate din domeniul energiei, prevăd separarea activității și identității companiilor de furnizare și producție de cele ale entităților care au ca obiect de activitate distribuția de energie electrică”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Electrica.

Rolul prevederilor comunitare este de a elimina eventualele confuzii de identitate în rândul consumatorilor și de a încuraja competitivitatea pe piața de energie, spun oficialii grupului.

“Sub noile denumiri, companiile de distribuție ale Grupului Electrica vor derula în anul 2017 programe ambițioase de investiții a căror valoare depășește 180 de milioane de euro”, mai arată comunicatul.

Ministerul Comunicațiilor elimină plafonul de 10.000 de dolari pe angajat pentru scutirea de impozit pe salarii în IT CITEȘTE ȘI Ministerul Comunicațiilor elimină plafonul de 10.000 de dolari pe angajat pentru scutirea de impozit pe salarii în IT

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord deține o cotă de piață de 15% și acoperă o zonă de 28.962 km pătrați. Compania deservește aproximativ 1,3 milioane de utilizatori din județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Prahova și Dâmbovița.

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord deține o cotă de piață de 11,6% și acoperă o zonă de 34.162 km pătrați. Compania deservește aproximativ 1,2 milioane de utilizatori din județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Bihor, Sălaj și Cluj.

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud deține o cotă de piață de 13,2% și acoperă o zonă de 34.072 km pătrați. Compania deservește aproximativ 1,11 milioane de utilizatori din județele Mureș, Harghita, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.

Grupul Electrica acoperă în domeniul distribuției energiei electrice peste 40% din teritoriul României, având o arie de operare de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați și deservind peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.

Grupul Electrica are aproximativ 10.000 de angajați. Din iulie 2014, Electrica este o companie listată pe bursele de valori din București și Londra.

Electrica are o valoare de piață de 4,53 miliarde lei (1 miliard euro), la ultimul preț de închidere, de 13,10 lei/acțiune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica