Emisiunea de obligațiuni a furnizorului Restart Energy este listată astăzi

Emisiunea de obligațiuni a furnizorului Restart Energy este listată astăzi

Armand Domuța, CEO și fondator Restart Energy

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2021

După ce a închis cu succes cu succes o operațiune de vânzare de obligațiuni în valoare de 16 milioane lei la începutul lunii februarie, Restart Energy aduce astăzi titlurile la cota BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, aduce la cota bursei emisiunea de obligațiuni închisă cu succes după o operațiune de piață desfășurată între 20 ianuarie și 3 februarie 2021. Aceasta fusese suprasubscrisă și încheiată anticipat după primele 10 zile de la lansare, obținând o finanțare de 16,36 milioane lei. Conform Documentului de ofertă, valoarea ofertei a fost 15 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

Emisiunea de obligațiuni marchează intrarea companiei pe piața de capital și este primul pas în execuția strategiei sale de dezvoltare pe urmatorii 5 ani. Prin acest demers, Restart Energy a vizat să obțină minimum 3 milioane de euro pentru investiții. Dobânda va fi de 9%, data de scadență la 09.02.2026, iar demersurile pentru listarea la Bursa de Valori București - SMT vor fi inițiate în perioada imediat următoare. 

Virgil Popescu: Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie, există amenzi pentru așa ceva. Practic iau niște bani în avans CITEȘTE ȘI Virgil Popescu: Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie, există amenzi pentru așa ceva. Practic iau niște bani în avans

Srategia Restart Energy vizează extinderea numărului de clienți, și, implicit a cotei de piață, integrarea de active de producție regenerabilă, extinderea regională și atingerea țintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile.

Cererea pentru obligațiunile Restart Energy a fost ridicată, emitentul luând decizia de suplimentare a ofertei și închiderea anticipată în data de 03 februarie 2021. Astfel, numărul total de obligațiuni subscrise a fost de 163.612, în timp ce numărul total de subscriitori unici a fost de 105. Valoarea medie a investiției este de 155.820 lei.

„În prima lună a anului am marcat deja două etape notabile din strategia noastră: parteneriatul într-un joint venture cu compania americana Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA) și această emisiune de obligațiuni verzi care ne așează pe un orizont clar de execuție pentru atingere obiectivelor în termenul propus. Împreună cu partenerii de la Goldring, am reușit să facem acest prim pas semnificativ pentru Restart Energy One, într-un interval de timp foarte scurt", a declarat Armand Domuța, CEO și fondator Restart Energy.

Managementul Restart Energy, o companie înființată în 2015 la Timișoara, vizează o majorare semnificativă a cifrei de afaceri prin creșterea numărului de clienți, dar și prin adăugarea de noi linii de business - precum vânzarea de echipamente. Astfel, Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane de lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane de lei (+83%) față de anul trecut. Conducerea companiei are în plan ca la sfârșitul lui 2021 să atingă un profit net de 24,2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

Restart Energy are circa 30.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia și, începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy
obligațiuni verzi