Enel a început instalarea contoarelor electronice inteligente

Enel a început instalarea contoarelor electronice inteligente
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2015

Grupul Enel, lider mondial și pionier în tehnologia de contorizare inteligentă, a început instalarea a peste 30.000 de contoare inteligente în România, prin intermediul companiilor locale de distribuție a energiei electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura vine ca urmare a aprobării de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a acestui proiect pilot. Instalarea la scară largă a contorului digital, este programată să înceapă în 2016, în funcție de aprobarea proiectului de către ANRE, și va acoperi, treptat, în următorii ani, întreaga bază de 2,7 milioane de clienți ai Enel Distribuție din România.

"Suntem extrem de mândri să anunțăm lansarea proiectului nostru pilot de contorizare inteligentă și ne dorim să continuăm programul de implementare a acestei tehnologii pentru un număr mai mare de clienți, începând de anul viitor”, a declarat Toni Volpe, Country Manager Enel România.

Enel va instala circa 11.400 de contoare inteligente în zona Muntenia, dintre care peste 10.500 de unități sunt alocate clienților rezidențiali și alte 900 de contoare vor fi instalate pentru clienții business. În zona Dobrogrea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate în județul Călărași și într-unul din cartierele din Constanța. În același timp, în Timiș, peste 4.100 de clienți vor beneficia de această nouă tehnologie. Tot în zona Banat, un număr de 3.100 de unități vor fi instalate în Arad, în timp ce alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi înlocuite în Deva.

Contoarele inteligente sunt conectate cu dispeceratul Enel pentru a putea fi realizat, de la distanță, automatizat, un flux bidirecțional de comunicare, în orice moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
contoare inteligente