Enel a lansat o emisiune de obligațiuni de 2,5 miliarde euro

Enel a lansat o emisiune de obligațiuni de 2,5 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2019

Enel Finance International N.V.  filiala înregistrată în Olanda a Enel, a lansat o emisiune de obligațiuni în mai multe tranșe pentru investitorii instituționali de pe piața europeană, în valoare totală de 2,5 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obligațiunea este asociată realizării Obiectivelor Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă (ODD) și este prima „Obligațiune generală asociată ODD-urilor” emisă pe piața europeană.

Obligațiunea, garantată de Enel și lansată ca parte a programului de emisiune de obligațiuni pe termen mediu al Enel și EFI (Euro Medium Term Notes Notes - EMTN), a fost aproape de patru ori suprasubscrisă, cu comenzi totale de aproximativ 10 miliarde de euro și participarea semnificativă a Investitorilor Responsabili Social (SRI).

Emisiunea urmează să fie listată la Bursa din Irlanda.

E foame de gaz. Capacitățile ferme de import din Ungaria și Bulgaria, rezervate în totalitate. Trader-ii apelează și la capacitățile interuptibile. Detalii - la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI E foame de gaz. Capacitățile ferme de import din Ungaria și Bulgaria, rezervate în totalitate. Trader-ii apelează și la capacitățile interuptibile. Detalii - la Profit Energy.forum

Emisiunea este structurată în următoarele tranșe:

  • 1.000 de milioane de euro cu o rată fixă ​​de 0,00%, cu scadența la 17 iunie 2024 și asociată cu ODD 7 „Energie curată și la prețuri accesibile”:
    • prețul de emisiune a fost stabilit la 99,123%, iar randamentul efectiv la scadență este de 0,189%;
    • rata dobânzii va rămâne neschimbată până la scadență, sub rezerva atingerii obiectivului de sustenabilitate indicat la punctul i. de mai sus la 31 decembrie 2021;
    • în cazul în care această țintă nu este atinsă, se va aplica un mecanism de intensificare, care va crește rata cu 25 bps începând cu prima perioadă de acordare a  dobânzii după publicarea raportului de evaluare de către auditor.
  • 1.000 de milioane de euro cu o rată fixă ​​de 0,375%, cu scadența la 17 iunie 2027 și asociată cu ODD 7 „Energie curată și la prețuri accesibile”:
    • prețul de emisiune a fost stabilit la 99,257%, iar randamentul efectiv la scadență este de 0,474%;
    • rata dobânzii va rămâne neschimbată până la scadență, sub rezerva atingerii obiectivului de dezvoltare durabilă indicat la punctul i. de mai sus la 31 decembrie 2021;
    • în cazul în care această țintă nu este atinsă, se va aplica un mecanism de intensificare, care va crește rata cu 25 bps începând cu prima perioadă de acordare a  dobânzii după publicarea raportului de evaluare de către auditor.
  • 500 de milioane de euro cu o rată fixă ​​de 1,125%, cu scadența la 17 octombrie 2034 și legată de ODD 13 „Acțiuni climatice”:
    • prețul de emisiune a fost stabilit la 98,922%, iar randamentul efectiv la scadență este de 1,204%;
    • rata dobânzii va rămâne neschimbată până la scadență, sub rezerva atingerii obiectivului de sustenabilitate indicat la punctul ii. de mai sus la 31 decembrie 2030;
    • în cazul în care această țintă nu este atinsă, se va aplica un mecanism de intensificare, care va crește rata cu 25 bps începând cu prima perioadă de acordare a  dobânzii după publicarea raportului de evaluare emis de către un expert terț însărcinat cu validarea metodologiei de măsurare emisiile de CO2 aplicate de Grup.

Operațiunea a fost susținută de un consorțiu bancar format din Banca IMI, Barclays, BBVA, BNP Paribas, BofA Merrill Lynch, CaixaBank, Credit Agricole CIB, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBC, ING, J.P. Morgan, Mediobanca, Mizuho, MUFG, Natixis, Santander Corporate & Investment Banking, SMBC Nikko, Unicredit.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
obligatiuni