Enel ar putea obține 5 miliarde de dolari din vânzarea subsidiarei din Peru

Enel ar putea obține 5 miliarde de dolari din vânzarea subsidiarei din Peru
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2022

Enel SpA ia în considerare vânzarea operațiunilor sale din Peru, în cadrul eforturilor de a-și reduce datoriile și a finanța noi investiții, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare companie italiană de utilități lucrează cu consilierii asupra potențialei vânzări, care ar putea fi evaluată la aproximativ cinci miliarde de dolari, iar tranzacția a atras deja interesul preliminar din partea unor investitori strategici și a unor fonduri de investiții, susțin sursele.

Vineri, acțiunile Enel înregistrau un avans de 2,7% la Bursa de la Milano, capitalizarea bursieră a companiei fiind evaluată la 52,2 miliarde de euro (54,2 miliarde de dolari).

Undă verde: Electromontaj preia Hidroconstrucția și societățile controlate de către aceasta CITEȘTE ȘI Undă verde: Electromontaj preia Hidroconstrucția și societățile controlate de către aceasta

Enel, care recent și-a redus ținta de profit pentru 2022 în contextul crizei energetice globale, analizează noi vânzări de active din afara Italiei, în ideea de a-și reduce datoriile și a putea finanța noi investiții, a anunțat Bloomberg la începutul acestei luni. Planul ar putea include vânzarea de participații în țări precum România, Grecia, Australia și Columbia, au adăugat sursele.

Compania Publică de Electricitate a Greciei pregătește o mișcare importantă de expansiune pe piața energetică, vizând să achiziționeze 70% din filiala grupului italian Enel în România, într-o tranzacție care evaluează întreaga companie Enel România la 1,8 miliarde euro, relevă datele avansate anterior și analizate de Profit.ro.

Citiți mai mult pe Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
peru