Engie se duce în instanță pentru amenda primită de la ANRE cu argumentul de neonorare a ofertelor cu preț fix

Engie se duce în instanță pentru amenda primită de la ANRE cu argumentul de neonorare a ofertelor cu preț fix
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 14 oct 2021

Cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru consumatori casnici din România, Engie, parte a grupului francez omonim, a anunțat că va cere în justiție anularea deciziei ANRE prin care a fost amendat pentru că i-ar fi lăsat să creadă pe unii clienți că încheie contracte de furnizare cu preț fix, fără să îi informeze în avans că își rezervă dreptul de a modifica prețul, și i s-a dat ca dispoziție "să notifice tuturor clienților finali care au acceptat oferte comerciale cu preț fix menținerea prețului gazelor naturale la care s-au obligat prin ofertă, pe toată durata acesteia, și, după caz, modificarea contractelor de furnizare a gazelor naturale în acord cu oferta comercială cu preț fix".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

"Engie Romania a luat la cunoștință decizia Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei de a amenda compania cu 800.000 de lei pentru presupuse încălcări ale prevederilor legale referitoare la ofertele tip de gaze naturale și contractele aferente acestora. Compania va contesta decizia în justiție, conform procedurilor legale aplicabile, pentru a obține anularea deciziei", transmite Engie.

Autostrada Moldovei: Guvernul a aprobat exproprierile pentru tronsonul Ploiești-Buzău. Va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia, cel mai mare proiect de infrastructură finanțat prin PNRR CITEȘTE ȘI Autostrada Moldovei: Guvernul a aprobat exproprierile pentru tronsonul Ploiești-Buzău. Va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia, cel mai mare proiect de infrastructură finanțat prin PNRR

Compania afirmă că notificarea de majorare a prețului final, aplicabil începând cu 1 noiembrie, ce a fost transmisă clienților care nu semnaseră un contract de furnizare de gaze naturale în regim concurențial până la data de 1 iulie, s-a realizat la un preț de 175 lei/MWh (preț de achiziție gaze), în timp ce, astăzi, prețul de achiziție este de trei ori mai mare, ceea ce, conform Engie, ar demonstra că "oferta propusă a fost făcută transparent, cu bună credință și luând în considerare interesul clienților".

"Engie Romania, companie prezentă pe piața energiei de 16 ani, își asigură clienții că a respectat întotdeauna legislația și reglementările în vigoare și a avut un comportament responsabil și transparent în relația comercială cu aceștia, fapt pentru care respinge orice acuzație de practici comerciale incorecte", se menționează în comunicat.

Demis, Cîțu anunță: Certificatul verde să fie obligatoriu peste tot. Inclusiv pentru a intra în magazine! CITEȘTE ȘI Demis, Cîțu anunță: Certificatul verde să fie obligatoriu peste tot. Inclusiv pentru a intra în magazine!

Compania atrage atenția factorilor de decizie cu responsabilități în sectorul energetic că "piața traversează o criză fără precedent", atât la nivel european, cât și local.

"În situația în care măsurile care se vor adopta în vederea atenuării efectelor asupra consumatorilor finali nu vor fi implementate pe principii echitabile și corecte din punct de vedere economic, acestea vor avea repercusiuni majore și iminente asupra companiilor de furnizare și, implicit, asupra clienților pe care acestea îi deservesc, nu numai din perspectiva prețurilor, ci și a siguranței de aprovizionare în prag de iarnă. În acest context extrem de dificil, este imperios necesar ca toate părțile implicate – autorități, companii – să identifice împreună soluții viabile, echitabile și responsabile pentru a depăși criza și a evita colapsul companiilor de furnizare având ca efect imposibilitatea de a asigura alimentarea cu gaze naturale a clienților, așa cum începe să se întâmple în alte țări", conchide Engie.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire gaze
consum gaze
engie amenda anre
oferte gaze pret fix
schimbare pret gaze contract existent