Exxon lansează o licitație pentru servicii de prospecțiune în Marea Neagră, proiect estimat la 34 milioane dolari

Exxon lansează o licitație pentru servicii de prospecțiune în Marea Neagră, proiect estimat la 34 milioane dolari
scris 6 dec 2016

Sucursala din România a gigantului petrolier Exxon Mobil a lansat o licitație pentru un acord cadru pe patru ani pentru achiziția de servicii de prospecțiune geotehnică și cartografie marină pentru zonele offshore din Marea Neagră, valoarea contractului fiind estimată la maximum 34,3 milioane de dolari, fără TVA, ceea ce ar însemna o valoare cu TVA de 41,2 milioane de dolari, potrivit unui anunț publicat marți pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

În 2012, consorțiul format din grupul american Exxon Mobil și compania OMV Petrom a anunțat descoperirea unui zăcământ evaluat între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaze naturale în blocul Neptun din Marea Neagră. Însă unii experți în energie au afirmat că zăcământul ar putea depăși 100 de miliarde de metri cubi, arată news.ro.

Numărul minim de contracte subsecvente ce vor fi atribuite în baza acordului cadru scos la licitație este de 1, iar cel maxim este estimat la 6.

”Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 4,8 milioane de dolari americani și corespunde unui număr estimat de 22 mostre geotehnice si 73 de mostre de mediu. Durata celui mai mare acord subsecvent este estimat a fi de 2 luni”, se arată în anunț.

Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 38% în trimestrul al treilea, dar a depășit așteptările analiștilor CITEȘTE ȘI Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 38% în trimestrul al treilea, dar a depășit așteptările analiștilor

Garanția de bună execuție pentru fiecare contract subsecvent reprezintă 10% din valoarea sa, fără TVA.

Candidații selectați vor prezenta o garanție de participare în valoare de 60.000 dolari americani, valabilă 120 de zile de la data limită de depunere a ofertei.

Candidații trebuie să dovedească că au avut o cifră de afaceri medie anuală în ultimele trei exerciții financiare încheiate (2013, 2014 și 2015) de cel puțin 4 milioane de dolari.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 10 ianuarie 2017. Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11 ianuarie 2017.

ExxonMobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Sucursala București a avut anul trecut venituri totale de 251,05 milioane lei (55,8 milioane euro) și pierderi de 321,54 milioane lei (71,45 milioane euro).

La nivel global, profitul net al Exxon Mobil, cea mai mare companie tranzacționată public din lume, a scăzut cu 38% în trimestrul al treilea, la 2,65 de miliarde de dolari, dar a depășit așteptările analiștilor, compania compensând parțial prețurile scăzute ale petrolului cu reducerea costurilor, potrivit Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
acord