Engie România achiziționează o companie deținută de Cofely Austria și care are ca principali clienți OMV Petrom sau BRD

Engie România achiziționează o companie deținută de Cofely Austria și care are ca principali clienți OMV Petrom sau BRD
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2016

Grupul energetic Engie România, prin subsidiara Engie Servicii (fosta Distrigaz Confort), achiziționează compania Cofely Building Services & Maintenance, specializată în servicii energetice pentru clienții industriali și deținută până în prezent de Cofely Austria, un afiliat al Engie, a anunțat marți grupul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În urma procesului de achiziție, compania este redenumită Engie Building Solutions SRL, scrie News.ro.

"Această tranzacție este dovada ambiției noastre de a continua dezvoltarea serviciilor energetice în România. Unificarea portofoliilor de clienți și servicii precum și a competențelor celor două companii vor contribui, fără îndoială, la consolidarea poziției pe care o avem pe piața serviciilor energetice din România și la crearea unui potențial de dezvoltare”, a declarat Eric Stab, președinte și director general al Engie România.

Printre clienții Cofely Building Services & Maintenance SRL se numără companii precum OMV Petrom, BRD Société Générale și Kaufland, întreg portofoliul de clienți fiind deservit de cei aproximativ 100 de angajați.

"Într-o piață a energiei tot mai dinamică, în care tranziția energetică impune o regândire a modelelor de business tradiționale ale companiilor de utilități, ENGIE Romania își adaptează în continuu strategia de business pentru a răspunde așteptărilor clienților săi de a fi un furnizor integrat  de energie și de servicii asociate”, spun reprezentanții Engie România.

Compania Cofely Building Services & Maintenance SRL este prezentă pe piața din România din anul 2005.

Autoritățile newyorkeze cheltuiesc peste un milion de dolari zilnic pentru a asigura protecția republicanului Donald Trump CITEȘTE ȘI Autoritățile newyorkeze cheltuiesc peste un milion de dolari zilnic pentru a asigura protecția republicanului Donald Trump

În urma achiziției, Engie Servicii își va diversifica paleta de activități și expertiza cu serviciile energetice pentru clădiri și spații industriale și cele de eficientizare a consumului energetic pentru clienții industriali, menționează grupul.

Engie Servicii (denumită anterior Distrigaz Confort), companie înființată în anul 2009, este un jucător important pe piața serviciilor energetice din Romania. Specializată în servicii tehnice pentru instalațiile de gaze naturale și centrale termice, compania are în prezent un portofliu de 650.000 de clienți.

Engie România deține companiile Distrigaz Sud Rețele, Engie Servicii, Alizeu Eolian și Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuție și furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalațiile de gaze naturale și centrale termice și producție de electricitate.

Engie România și filialele sale deservesc un portofoliu de 1,6 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 19.000 km, dețin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW și au 3.650 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie romania
cofely austria