Firmă controlată de societatea care deține licențele posturilor TV Realitatea a intrat pe piețele de furnizare de energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii finali

Firmă controlată de societatea care deține licențele posturilor TV Realitatea a intrat pe piețele de furnizare de energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii finali
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

O firmă controlată de societatea care deține licențele posturilor TV Realitatea a intrat pe piețele de furnizare de energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii finali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Societatea de Investiții în Energie – SIE International SRL a primit de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) licențe pentru activitățile de furnizare de electricitate și gaze, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Linia de autobuz 783 devine linia 100 și va asigura o legătura mai rapidă între centrul Bucureștiului și Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI Linia de autobuz 783 devine linia 100 și va asigura o legătura mai rapidă între centrul Bucureștiului și Aeroportul Otopeni

Principalul asociat al noului furnizor de energie și gaze este, conform termene.ro, PHG Media Invest SRL, cu 90% din capital. Compania PHG Media Invest SRL este deținută integral de Daniela-Madi Păcuraru, soția omului de afaceri Maricel Păcuraru. Restul de 10% din părțile sociale ale SIE International SRL se află în posesia directă a Danielei-Madi Păcuraru.

PHG Media Invest SRL deține licențele audiovizuale CNA pentru posturile TV Realitatea Plus, Realitatea Star și Realitatea Sportivă.

Licența pentru Realitatea Plus a fost preluată de PHG Media Invest SRL în iunie 2023 de la Geopol International SRL, firmă care a intrat în insolvență luna trecută, în urma cererii proprii. Geopol International este controlată de Cătălin și Alexandra Păcuraru, copiii lui Marcel Păcuraru. 

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă au fiecare câte 50% din Strategies – Research – Investments SRL, care controlează Realitatea Media SA, cu peste 86% din acțiuni. Realitatea Media SA este în insolvență încă din 2011.

Furnizorul de energie și gaze Societatea de Investiții în Energie – SIE International SRL a fost înființat în 2013 de către Strategies – Research – Investments SRL (60% din capital) și de fostul senator PDL Marius-Gerard Necula (40%). Foștii asociați și-au cedat deținerile către PHG Media Invest SRL și Daniela-Madi Păcuraru în mai anul acesta.

Potrivit legislației în vigoare, o firmă care solicită licență de furnizor de la ANRE atât pentru energie, căt și pentru gaze trebuie să dovedească cu acte că dispune de o sumă de bani cel puțin egală cu 25% din valoarea cifrei de afaceri estimate pentru primele 12 luni de activitate ca furnizor pe cele două piețe, dar nu mai mică de 200.000 euro, din una sau mai multe dintre următoarele tipuri de surse: capitaluri proprii, disponibil din linii de credit bancare, resurse financiare puse la dispoziție de acționari, inclusiv prin împrumuturi, sau disponibil din contul curent.

viewscnt
Afla mai multe despre
furnizori energie gaze
furnizare energie gaze
licente anre furnizare energie gaze
pacuraru realitatea