Fondul de investiții White Tiger, cu capitaluri americane și britanice, a renunțat să mai cumpere active Oltchim

Fondul de investiții White Tiger, cu capitaluri americane și britanice, a renunțat să mai cumpere active Oltchim
scris 24 oct 2017

Fondul de investiții White Tiger, cu capitaluri americane și britanice, a renunțat la a mai cumpăra active Oltchim, tranzacția urmând a fi derulată prin negocieri doar cu compania Chimcomplex a omului de afaceri Ștefan Vuza și producătorul de profile PVC Dynamic Selling Group.

Cele trei companii au fost anunțate oficial, săptămâna trecută, drept primii cumpărători de pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic insolvent Oltchim, administratorii judiciari ai combinatului finalizând discuțiile cu investitorii care au înaintat oferte angajante de cumpărare, după cum Profit.ro a relatat în premieră.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Tranzacția este estimată să fie încheiată în prima parte a anului viitor.

White Tiger este o firmă de investiții fondată în 2001, cu birouri la New York, Londra, San Marino și Hong Kong, dar care deține mai multe subsidiare în Marea Britanie, SUA și în alte țări, potrivit informațiilor publicate pe pagina de internet a companiei.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăți, prin nouă pachete de active.

Strategia de privatizare presupune obținerea unui preț cât mai mare pentru creditori.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
vanzare active oltchim
chimcomplex
white tiger
dynamic selling group
insolventa oltchim
privatizare oltchim