Fost șef în cadrul E.ON și Shell, numit membru interimar al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

Fost șef în cadrul E.ON și Shell, numit membru interimar al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2016

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, l-a numit pe Jochen Weise membru interimar al consiliului de supraveghere, după ce Riccardo Puliti a renunțat la mandatul său. Weise a fost director comercial și de vânzări la Deutsche Shell GmbH și membru al directoratului și vicepreședinte executiv în cadrul E.ON Ruhrgas AG.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jochen Weise ocupă funcția de la 1 noiembrie până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor, a anunțat OMV Petrom, într-un comunicat.

Weise  deține, din decembrie 2014, poziții neexecutive de membru al consiliului de supraveghere la Verbundnetzgas AG în Leipzig, Germania și, din noiembrie 2010, este consilier senior la Allianz Capital Partners în Londra, scrie News.ro.

De asemenea, în urma renunțării lui Riccardo Puliti și la mandatul de membru și președinte al comitetului de audit, se schimbă și componența acestui comitet al OMV Petrom.

Reinhard Florey este, din 1 noiembrie, președintele comitetului de audit, Jochen Weise – vicepreședinte, iar George Băeșu – membru, arată comunicatul companiei.

Toți cei trei membri ai comitetului de audit sunt neexecutivi, aceștia fiind și membri ai consiliului de supraveghere.

“În urma evaluării privind independența acestora, a rezultat că doi dintre membrii Comitetului de Audit, respectiv Jochen Weise și George Băeșu, întrunesc criteriile de independență prevăzute de Codul de Guvernanță Corporativă al BVB, în timp ce Reinhard Florey, președintele Comitetului de Audit, nu întrunește toate criteriile de independență prevăzute de Codul de Guvernanță Corporativă al BVB, prin urmare nefiind independent”, se arată în comunicat.

OMV Petrom a realizat în primul semestru al acestui an un profit net de 405 milioane lei (90 milioane euro), în scădere cu 61% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul scăderii vânzărilor cu 18%, la 7,19 miliarde lei (1,59 miliarde euro).

Romgaz semnează un contract de 269 milioane euro cu o firmă din Spania pentru predarea la cheie a noii centrale de la Iernut CITEȘTE ȘI Romgaz semnează un contract de 269 milioane euro cu o firmă din Spania pentru predarea la cheie a noii centrale de la Iernut

Producția totală de hidrocarburi a OMV Petrom a scăzut cu 3% în primul semestru, la 32,08 milioane barili echivalent petrol (bep), în timp ce numărul de angajați a scăzut cu 7%. La 30 iunie 2016, compania avea 15.237 salariați.

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac OMV, care deține 51% din acțiuni, în timp ce Ministerul Energiei are o deținere de 20,6%.

Compania este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 12,8 miliarde lei (2,8 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
jochen weise