Fosta conducere a OMV se mută în Bahrein: Pleininger - numit CEO al Tatweer. Fostul său șef, Seele, este deja în Consiliul de Supraveghere

Fosta conducere a OMV se mută în Bahrein: Pleininger - numit CEO al Tatweer. Fostul său șef, Seele, este deja în Consiliul de Supraveghere

Johann Pleininger

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 5 mai 2023

Fosta echipă de conducere a OMV, principalul acționar al Petrom, adeptă a continuării investițiilor în hidrocarburi, dar care a pierdut lupta pentru putere de la Viena în favoarea taberei petrochimice conduse de actualul CEO, Alfred Stern, se mută în Bahrein, unde va coordona compania de stat de exploatare de petrol și gaze a regatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, fostul vicepreședinte al OMV și ex-membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Johann Pleininger, care a demisionat în decembrie, a fost numit noul CEO al companiei petroliere de stat Tatweer Petroleum din Bahrein. Acesta se alătură fostului său șef, Rainer Seele, care este deja membru al Consiliului de Supraveghere al celei mai importante companii de exploatare a hidrocarburilor din Bahrein.

Vodafone, aproape de un acord de fuziune cu rivalul Three în Marea Britanie. Tranzacție de 15 miliarde de lire CITEȘTE ȘI Vodafone, aproape de un acord de fuziune cu rivalul Three în Marea Britanie. Tranzacție de 15 miliarde de lire

Nogaholding, care deține în proporție de 100% Tatweer, a confirmat informația pentru agenția austriacă APA.

Nogaholding este compania de stat de dezvoltare și de investiții în energie a Regatului Bahrein, iar Tatweer este principalul producător de țiței și gaze al acesteia.

Pleininger era un adept al continuării investițiilor OMV în hidrocarburi și avea legături strânse cu OMV Petrom, unde a și lucrat timp de 7 ani. În perioada 2007-2013 el a deținut funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Explorare și Producție.

Ulterior, a fost Vicepreședinte Senior responsabil cu activitatea de Upstream din România, Austria, precum și de dezvoltarea regiunii Mării Negre. Din 1 septembrie 2015 este membru al Directoratului OMV responsabil cu divizia de Upstream (Explorare și Producție). Începând cu 1 iulie 2017, Johann Pleininger a fost numit și Vicepreședinte al Directoratului OMV.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica dă în judecată Fiscul pentru supraimpozitare retroactivă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica dă în judecată Fiscul pentru supraimpozitare retroactivă

Johann Pleininger a lucrat ultimii 45 de ani în OMV și era unul dintre criticii interni ai strategiei noului CEO Alfred Stern de concentrare pe chimie și petrochimie și de renunțare la activitatea de producție de hidrocarburi. El ar fi intermediat, potrivit presei austriece, depunerea unei scrisori de intenție de către un consorțiu norvegian, care ar fi fost interesat în preluarea unui pachet majoritar din activele upstream ale companiei austriece.

Ulterior, Bloomberg a anunțat că și Fondul de investiții Carlyle Group explorează o ofertă de mai multe miliarde de dolari pentru o mare parte din portofoliul de petrol și gaze, mai puțin OMV Petrom.

Deocamdată, nici una din aceste oferte nu pare că a avut succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
pleininger
stern
seele
bahrein
tatweer