Fostul director al Sucursalei Târgu Mureș a Romgaz, Avram Pantelimon, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, urmărit penal într-un nou dosar

Fostul director al Sucursalei Târgu Mureș a Romgaz, Avram Pantelimon, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, urmărit penal într-un nou dosar
scris 6 apr 2017

Fostul director al Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz Avram Pantelimon, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, este urmărit penal de DNA într-un alt dosar, alături de alte două persoane care au făcut parte din conducerea unității, el fiind acuzat că a primit de la reprezentantul unei firme câștigătoare a unei licitații suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire. Prejudiciul produs Romgaz depășește 2,6 milioane de lei.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus urmărirea penală față de Avram Pantelimon, la data faptelor directorul Sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, dar și față de Sergiu Victor Banu și Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producție la aceeași sucursală, pentru abuz în serviciu.

În cursul anului 2011, SNGN Romgaz SA - Sucursala Târgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în Cojocna, județul Cluj”, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale.

”În acest context, Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală la SNGN Romgaz SA – Sucursala Târgu Mureș, a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare a licitației suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract.

EXCLUSIV Micile afaceri din turism, lovite la impozitare. Sunt excluse de la impozitul pe microîntreprinderi, o ordonanță fiind publicată cu 5 zile întârziere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Micile afaceri din turism, lovite la impozitare. Sunt excluse de la impozitul pe microîntreprinderi, o ordonanță fiind publicată cu 5 zile întârziere

De asemenea, suspectul Avram Pantelimon, în aceeași calitate, alături de ceilalți doi suspecți, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepția echipamentului menționat mai sus”, arată DNA.

În acest fel cei trei au creat un prejudiciu SNGN Romgaz de 2.620.250 lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv.

În acest caz se fac acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În mai 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un alt dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte, care trebuia executată de o asociere din care făcea parte și Primăria, să fie făcută din bugetul societății naționale. În acest dosar au mai fost trimiși în judecată Ioan Ștefan, la data faptei directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureș a Romgaz, Emil Valentin Mincan, șeful Secției de Producție a unității, și Ioan Tiberiu Olaru, șeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
romgaz
avram pantelimon
dna