Fostul șef al Grupului Rompetrol a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Rafinare

Fostul șef al Grupului Rompetrol a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Rafinare
scris 20 sep 2018

Meraliyev Saduokhas a fost numit, de la 1 septembrie, membru interimar în consiliul de administrație în cadrul Rompetrol Rafinare (RRC), fiind totodată ales în funcția de președinte al board-ului, ca urmare a renunțării lui Cătălin Dumitru la aceste funcții.

”Rompetrol Rafinare aducem la cunoștința publicului numirea lui Meraliyev Saduokhas ca membru interimar al Consiliului de Administrație și alegerea acestuia în funcția de președinte al Consiliului de Administrație, ca urmare a renunțării lui Cătălin Dumitru la mandatul de membru al Consiliului de Administratie și a funcției de președinte al Consiliului de Administrație. (...) Meraliyev Saduokhas a fost numit membru interimar al Consiliului de Administrație, începând cu data de 1 septembrie 2018, până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acționarilor”, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori București (BVB).

Meraliyev Saduokhas a absolvit Universitatea de Petrol și Gaze din Moscova, urmat de o diplomă de licență în economie din partea Institutului de Finanțe și Economie din Moscova. Și-a completat curicula academică cu studii aprofundate în managementul afacerilor în Statele Unite, în cadrul Universității din California și a Centrului de Limbi Străine Berlitz din Walnut Creek, scrie News.ro.

Aproape trei sferturi dintre studenții din Londra vor fi din rândul minorităților etnice, în 2030 CITEȘTE ȘI Aproape trei sferturi dintre studenții din Londra vor fi din rândul minorităților etnice, în 2030

S-a alăturat Grupului KMG International în martie 2008 în calitate de director general adjunct al grupului.

Saduokhas definește strategia și asigură managementul operațional pentru Unitatea de Producție și Servicii Industriale, în conformitate cu strategia KMG International.

El are peste 36 de ani experință în industria petrolului și gazelor, având funcții de conducere în mai multe companii de profil începând cu anul 1988.

Începând din octombrie 2012, el a deținut poziția de consilier al directorului general executiv al Grupului KMG International, contribuind la obținerea rezultatelor financiare și operaționale record raportate de companie în ultimii ani de activitate. Înainte de a fi numit în poziția de consilier al directorului general, acesta a fost directorul general executiv al grupului, deținând de asemenea mai multe poziții de top management în diferite companii kazahe din industria petrolului și a gazelor.

”Cătălin Dumitru va prelua alte sarcini în cadrul Grupului KMG International NV, acesta urmând a fi implicat în managementul altor proiecte derulate la nivelul grupului, într-o nouă poziție”, a informat compania.

RRC este cel mai mare exportator de produse petroliere al României, exporturile în 2017 ridicându-se la 1,34 miliarde dolari.

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare și-a propus atingerea unei cifre brute de afaceri de 3,78 miliarde dolari, a unui rezultat operațional (EBITDA) de aproximativ 146 milioane dolari și a unui profit net de 35,2 milioane dolari.

De asemenea, compania intenționează să realizeze în acest an investiții de circa 57 milioane dolari (78% în rafinăria Petromidia Năvodari, 10% în rafinăria Vega Ploiești și 12% în cadrul diviziei de petrochimie de pe platforma Midia).

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
rompetrol rafinare
meraliyev saduokhas