FOTO Aquila își deschide propria centrală fotovoltaică

FOTO Aquila își deschide propria centrală fotovoltaică
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2022

Liderul serviciilor logistice și de transport din România, Aquila, care a atras recent în acționariat, cum a anunțat Profit.ro, Fondul de pensii administrat privat al BRD, a deschis propria centrală fotovoltaică, situată în Ploiești, o  investiție care este calculată că va fi amortizată în circa patru ani. Curentul electric generat de centrală va fi folosit pentru necesitățile companiei, iar cantitățile suplimentare vor fi vândute în sistem, societatea urmând să obțină și calitatea de prosumator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrala are o capacitate de 0,1 MW și este compusă din 222 de panouri, desfășurate pe o suprafață de 720 metri pătrați. Valoarea investiției în centrala fotoelectrică a fost de circa 100.000 de euro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Aquila a înregistrat, la 30 septembrie 2021, un profit net de 43,8 milioane lei, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului 2020, cel mai mare de la înființarea companiei. Veniturile au crescut cu 19%, ajungând la 1.376 milioane lei în perioada de raportare, în principal din creșterea organică a zonei de distribuție și achiziția companiei Trigor AVD, unul din primii jucători de pe piața de distribuție de bunuri de larg consum din Republica Moldova.

Înființată în 1994 și cu o echipă de aproximativ3.000 de angajați, Aquila este liderul pieței de distribuție din România, operând cu succes și în Republica Moldova. 

În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de peste 370 de milioane de euro.

Aquila este o companie cotată la Bursa de Valori București.

FOTO Aquila își deschide propria centrală fotovoltaică

viewscnt
Afla mai multe despre
centrală fotovoltaică
aquila