FOTO Compania americană din domeniul energiei regenerabile Ameresco țintește proiecte fotovoltaice de 1,5 GW în Europa, inclusiv în România

FOTO Compania americană din domeniul energiei regenerabile Ameresco țintește proiecte fotovoltaice de 1,5 GW în Europa, inclusiv în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 apr 2023

Dezvoltatorul american de proiecte de energie regenerabilă Ameresco, printre cei mai mari integratori de tehnologii ecologice, vrea să își extindă prezența în Europa, vizând proiecte cu o capacitate totală de peste 1,5 GW, inclusiv în România, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ameresco s-a aliat cu contractorul EPC Sunel Group, cu sediul la Londra, pentru a participa la licitații pentru proiecte fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei în baterii (BESS), ce vor fi construite în România, Marea Britanie, Grecia, Italia și Spania.

Proiectele, aflate în prezent în faza de licitație, au o capacitate agregată de peste 1,5 GW și o valoare estimată la peste 500 milioane de dolari.

ANALIZĂ Suprataxa OMV Petrom: Statul ″se bate″ contra-cronometru cu deadline-ul de plată CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Suprataxa OMV Petrom: Statul ″se bate″ contra-cronometru cu deadline-ul de plată

Cele două companii au înființat o societate mixtă, denumită Ameresco Sunel Energy, care a fost deja selectată drept contractor pentru "Delfini", un proiect fotovoltaic de 100 MW în Grecia, aflat în faza de construcție.

Proiectele din România, Marea Britanie, Grecia, Italia și Spania vor avea o contribuție semnificativă la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea ponderii energiei regenerabile în rețeaua electrică europeană. Componenta solară va genera electricitate curată, în timp ce sistemele de stocare a energiei în baterii vor furniza servicii de stabilizare a rețelei.

Cu sediul în Framingham, Massachusetts, Ameresco a fost fondată în 2000 de antreprenorul George Sakellaris, creditat în prezent de Forbes cu o avere de aproximativ 997 milioane de dolari.

Compania, specializată în tehnologii de eficiență energetică și energie regenerabilă, a obținut venituri de 1,8 miliarde de dolari în 2022 și un profit net de 95 milioane de dolari. 

FOTO Toți rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși. Conducerea - preluată de români, plus un ucrainean fost șef la o rafinărie din Odesa bombardată de armata rusă CITEȘTE ȘI FOTO Toți rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși. Conducerea - preluată de români, plus un ucrainean fost șef la o rafinărie din Odesa bombardată de armata rusă

Acțiunile Ameresco s-au depreciat cu 3,6% pe bursa de la New York în prima parte a tranzacțiilor marți, pe o piață în scădere. La acest preț, capitalizarea companiei se ridică la 2,34 miliarde de dolari. 

Sunel Group furnizează servicii EPC (de inginerie, achiziții și construcții) și de dezvoltare pentru proiecte fotovoltaice, având sediul central în Londra și 350 de angajați.

Compania a implementat proiecte cu o capacitate totală de 1.000 MW, în Grecia, Cipru, Spania, Turcia, Franța, Regatul Unit, Ucraina, Dubai și Malawi și estimează că își va dubla portofoliul în următorii cinci ani.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ameresco
energie regenerabila
proiecte fotovoltaice
sunel group
licitatii proiecte energie solara
stocare energie baterii