FOTO E.ON a finalizat instalarea unei centrale electrice solare la Moara Cibin

FOTO E.ON a finalizat instalarea unei centrale electrice solare la Moara Cibin
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2021

E.ON Energie România a instalat o centrală electrică fotovoltaică, proiect estimat la 330.000 de euro, la Moara Cibin din Sibiu care a devenit, astfel, producător de energie electrică din surse regenerabile, energie ce va fi utilizată pentru autoconsum, în procesul de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Centrala electrică fotovoltaică are o putere de 443,42 KWp (curent continuu), respectiv 360 KWh (curent alternativ) și cuprinde 1.584 panouri fotovoltaice, montate pe acoperișurile clădirilor de la Moara Cibin, pe o suprafață de 2.600 mp. Curentul continuu produs de panourile fotovoltaice este transformat în curent alternativ prin intermediul a 6 invertoare.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Cantitatea de energie electrică produsă de centrală este destinată autoconsumului în procesul de producție, firma sibiană asigurându-și în acest fel o independență energetică de circa 7% din necesarul anual. Prin punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic, Moara Cibin va proteja mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 174 tone/an.

„Proiectul comun pe care l-am realizat cu E.ON ne sprijină în realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, de a produce energie verde pentru propriul consum, contribuind în felul acesta la reducerea emisiilor de CO2. Suntem mulțumiți de rezultatele obținute și ne dorim în continuare să identificăm, împreună cu partenerul nostru E.ON, soluții de eficiență energetică pe care să le aplicăm în companie”, a afirmat Mircea Ureche, Director General Moara Cibin.

Andrei Cionca, Impetum Group: O scădere a aparatului bugetar ar da un semnal de încredere pieței private că statul se uită inclusiv la el și își dorește să devină performant. Investiții în IMM-uri, tehnologie și agricultură CITEȘTE ȘI Andrei Cionca, Impetum Group: O scădere a aparatului bugetar ar da un semnal de încredere pieței private că statul se uită inclusiv la el și își dorește să devină performant. Investiții în IMM-uri, tehnologie și agricultură

“Aniversăm în acest an 16 ani de parteneriat cu Moara Cibin. Intrând într-o nouă fază a colaborării noastre, am decis împreună să promovăm și să implementăm soluții energetice în sfera energiei regenerabile. Suntem încrezători că, în cadrul acestui parteneriat, vom realiza și alte proiecte sustenabile care să contribuie la reducerea amprentei de carbon și implicit la o viață mai bună pentru fiecare dintre noi, într-un mediu mai curat ”, a declarat Cătălin Iordache, Directorul General al E.ON Energie România.

FOTO E.ON a finalizat instalarea unei centrale electrice solare la Moara Cibin

Începând din anul 2018 și până în prezent, E.ON susține că a dezvoltat peste 190 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienți din sectoare variate ale economiei. Au fost montate deja circa 35.000 de panouri fotovoltaice pentru 65 de companii din cele mai performante industrii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 32.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 9.400 tone pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
panouri
centrală
solară
fotovoltaica
e.on
moara cibin