FOTO Grupul CEZ își schimbă denumirea în România

FOTO Grupul CEZ își schimbă denumirea în România
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 8 apr 2024

CEZ, unul dintre furnizorii de electricitate majori de pe piața locală, aflat în portofoliul grupului financiar și de asset management Macquarie din 2020, de când australienii au cumpărat principalele active românești ale cehilor de la CEZ, devine Grupul EVRYO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reunind companiile Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, TMK Hydroenergy Power și EVRYO Power, Grupul EVRYO administrează și operează cel mai mare parc eolian operațional de pe uscat din România, produce energie verde prin sistemul hidroenergetic de lângă Reșița și operează primul sistem plutitor de energie solară fotovoltaică din România.

Transelectrica a finalizat o investiție esențială în Dobrogea CITEȘTE ȘI Transelectrica a finalizat o investiție esențială în Dobrogea

Prin compania Distribuție Oltenia, EVRYO gestionează și investește în rețeaua de distribuție care asigură alimentarea cu energie electrică pe un sfert din teritoriul țării, în regiunea Olteniei și a Munteniei.

Recent, compania a vândut CEZ Vânzare către Premier Energy.

La acest moment, Consiliul Concurenței analizează tranzacția, care este de circa 15 milioane euro, conform surselor Profit.ro.

RECORD NEGATIV Cele mai multe ore dintr-o zi în care producătorii de electricitate vor plăti pentru curentul livrat CITEȘTE ȘI RECORD NEGATIV Cele mai multe ore dintr-o zi în care producătorii de electricitate vor plăti pentru curentul livrat

Profit.ro a anunțat că și CEZ Vânzare, care are în portofoliu circa 1,4 milioane de clienți, va fi rebranduită cu numele noului proprietar.
 

FOTO Grupul CEZ își schimbă denumirea în România

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
evryo