FOTO Un proaspăt director general din Ministerul Energiei, fost manager la Deloitte și șef la Energy Holding - propus de stat pentru board-ul OMV Petrom

FOTO Un proaspăt director general din Ministerul Energiei, fost manager la Deloitte și șef la Energy Holding - propus de stat pentru board-ul OMV Petrom

Foto dreamstime.com

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 8 apr 2024

Un proaspăt director general din Ministerul Energiei, numit în funcție în cadrul instituției în februarie anul acesta și care anterior a ocupat mai multe poziții de top legate de sectorul energetic la Deloitte România, după ce a debutat în domeniu ca șef de furnizare și trading la Energy Holding, a fost propus de minister pentru postul de reprezentant al statului român în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, cel mai important producător de hidrocarburi și carburanți din România, totodată producător de energie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ministerul Energiei deține circa 20,7% din capitalul OMV Petrom, acționar majoritar fiind grupul austriac OMV, cu 51,15%.

VIDEO Jaf înconjurat de mister la Los Angeles. Hoții au plecat cu 30 de milioane de dolari, dar nu se știe cum. \ CITEȘTE ȘI VIDEO Jaf înconjurat de mister la Los Angeles. Hoții au plecat cu 30 de milioane de dolari, dar nu se știe cum. "E ca în Ocean's Eleven!"

Sorin Elisei (46 de ani), director general în Ministerul Energiei, a fost propus pentru a-l înlocui în board-ul OMV Petrom pe fostul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, care a renunțat la mandat în februarie.

Mandatul lui Sorin Elisei ar urma să fie valabil până pe 28 aprilie 2025, adică să aibă durata rămasă din cel al lui Havrileț.

FOTO Un exemplar al revistei în care apare pentru prima dată Superman a devenit cea mai scumpă bandă desenată din lume CITEȘTE ȘI FOTO Un exemplar al revistei în care apare pentru prima dată Superman a devenit cea mai scumpă bandă desenată din lume

Reprezentantul propus de stat pentru CS-ul OMV Petrom a studiat jurnalism și științele comunicării la Universitatea București, iar ulterior – managementul executiv la London School of Business and Finance.

Elisei lucrează din 2007 în domeniul energiei, în care a debutat la Energy Holding, ca director de operațiuni și tranzacții de furnizare, ulterior ajungând director general și membru al Consiliului de Administrație, potrivit CV-ului său.

În 2016 s-a angajat la Deloitte. Ulterior a fost promovat senior manager pe energie și sustenabilitate, iar din 2020 a fost director în cadrul practicii specializate în industria de energie și resurse naturale a firmei. Sorin Elisei a fost coleg la Deloitte cu celălalt reprezentant al Ministerului Energiei în board-ul OMV Petrom, fostul ministru delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu.

FOTO Jared Kushner, ginerele lui Trump, vrea să facă o stațiune pe litoralul Albaniei. Proiectul stârnește deopotrivă teamă și speranță CITEȘTE ȘI FOTO Jared Kushner, ginerele lui Trump, vrea să facă o stațiune pe litoralul Albaniei. Proiectul stârnește deopotrivă teamă și speranță

Sorin Elisei a fost co-autor, în 2018, al unui studiu realizat de Deloitte la comanda Asociației Române a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN), în care se estima că investițiile în sectorul hidrocarburilor din Marea Neagră vor genera venituri la bugetul de stat în valoare de 26 de miliarde de dolari și un plus de 40 de miliarde de dolari la PIB-ul României, până în anul 2040.

Potrivit declarației sale de avere depuse ca director general în Ministerul Energiei, el a realizat anul trecut venituri totale de 319.382,60 lei din contractul individual de muncă cu Deloitte, adică în medie 26.600 lei (circa 5.300 euro) pe lună.

ULTIMA ORĂ Statul român a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources la Roșia Montană Gold Corporation CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul român a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources la Roșia Montană Gold Corporation

Conducerea OMV Petrom a propus, pentru 2024, ca membrii Consiliului de Supraveghere să beneficieze de aceleași remunerații ca în 2023: o remunerație anuală netă de 22.000 euro (1.833 euro pe lună, în medie), la care se va adăuga o remunerație netă pe ședință de 4.400 euro pentru cei care sunt membri ai Comitetului de Audit, respectiv una de 2.200 euro pe ședință pentru membrii Comitetului Prezidențial și de Nominalizare.

OMV Petrom a înregistrat anul trecut un profit net de 4,03 miliarde lei, cu 61% mai mic decât cel istoric din 2022, de 10,3 miliarde lei. În același timp, compania va acorda anul acesta, pentru exercițiul financiar 2023, un dividend de bază în valoare brută de 0,0413 lei/acțiune, în creștere cu 10% față de anul anterior, având intenția să distribuie și un dividend special.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin elisei
ministerul energiei
omv petrom
consiliul de supraveghere omv petrom