Gazprom a început să se folosească de stocuri pentru a mări livrările de gaze și a stabiliza prețurile

Gazprom a început să se folosească de stocuri pentru a mări livrările de gaze și a stabiliza prețurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2021

Grupul Gazprom a început să se folosească de stocuri pentru a mări livrările de gaze prin rețeaua sa de conducte și a stabiliza prețurile, a declarat un oficial rus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol, Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Ministrul de Externe adjunct,Serghei Riabkov a respins, într-un interviu acordat BBC, orice sugestie că Rusia nu livrează suficiente gaze pe piața europeană, unde prețurile gazelor și electricității au crescut puternic în acest an, în condițiile în care livrările limitate de gaze coincid cu cererea puternică din economiile care își revin din pandemia de Covid-19, scrie News.ro.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

”Susținem securitatea energetică a Europei; dorim să colaborăm...Gazprom a început de fapt să pompeze din rezerve în conducte pentru a stabiliza piața”, a declarat Riabkov la emisiunea Hard Talk de la BBC, fără să ofere detalii.

Agenția de presă rusă Interfax a afirmat, citând date ale Gas Infrastructure Europe, că Gazprom a pompat gaze de la unitatea sa de stocare din Haidach, Austria, timp de o zi, după ce prețurile gazelor au atins un nivel record.

”Lucrăm în mod deliberat, în liniște, sobru, pentru stabilizare. Nu este în interesul nostru să mișcăm și mai mult barca”, a spus oficialul rus.

Un grup de parlamentari din Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creșterea prețurilor, afirmând că comportamentul  grupului i-a făcut să suspecteze o manipulare a pieței și ”un efort de a presa” Europa să accepte lansarea rapidă a activității gazoductului Nord Stream 2 între Rusia și Germania.

Atât Gazprom cât și Kremlinul au respins acuzațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze