Gigantul de mărfuri Mercuria și dezvoltatorul parcului Cogealac-Fântânele semnează pentru proiecte de energie regenerabilă de 2GW, inclusiv în România

Gigantul de mărfuri Mercuria și dezvoltatorul parcului Cogealac-Fântânele semnează pentru proiecte de energie regenerabilă de 2GW, inclusiv în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 oct 2021

Mercuria Energy Trading, printre cei mai mari traderi independenți de mărfuri din lume, și CWP Global, dezvoltatorul parcului eolian Cogealac-Fântânele, au încheiat un parteneriat pentru construcția de proiecte în domeniul energiei regenerabile cu o capacitate totală de peste 2GW în Europa de Sud-Est, inclusiv în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federația Patronală Petrol, Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Mercuria va contribui financiar și cu expertiza sa la finalizarea dezvoltării și construcției portofoliului de proiecte al CWP în Europa de Sud Est.

Portofoliul CWP din regiune se află în dezvoltare activă din 2018 și include proiecte eoliene, solare și de stocare a energiei în România, Bulgaria, Ucraina și Serbia, cu o capacitate totală de peste 2GW.

DOCUMENT Doi manageri CEZ România de la parcul eolian Cogealac au inventat o metodă de îmbunătățire a captării vântului în turbine. Compania a brevetat-o în SUA CITEȘTE ȘI DOCUMENT Doi manageri CEZ România de la parcul eolian Cogealac au inventat o metodă de îmbunătățire a captării vântului în turbine. Compania a brevetat-o în SUA

Investiția în finalizarea proiectelor este estimată la 1,9 miliarde de euro în următorii ani.  

Parteneriatul cu Mercuria va sprijini eforturile de accelerare a decarbonizării în cele patru țări, toate cu emisii mari de carbon, notează CWP.

"Vedem o oportunitate extraordinară pe aceste piețe, unde o cantitate masivă de cărbune scump și poluant trebuie înlocuită cât mai repede cu surse regenerabile. Este singura modalitate de a atinge obiectivele de decarbonizare, de a ține sub control prețurile energiei electrice pe termen lung și de a menține competitivitatea economică a regiunii”, spune Dimitar Enchev, directorul general al CWP Europe.

Potrivit companiei, Bulgaria, Serbia, România și Ucraina sunt piețele energetice cu cea mai mare intensitate de carbon din Europa, cărbunele având încă o poziție dominantă.

“Acestea sunt, de asemenea, printre piețele cu cel mai poluat aer din Europa și au unele dintre cele mai ridicate rate de decese premature cauzate de poluarea aerului în rândul țărilor dezvoltate. Decarbonizarea acestor piețe este o prioritate urgentă și va necesita zeci de mii de megawați de energie eoliană și solară”, arată CWP.

CWP (fosta Continental Wind Partners) a fost inființată în 2006 pentru a finanța dezvoltarea de parcuri eoliene în România și Polonia. În prezent, compania are operațiuni și în alte state europene, precum și în Australia și Noua Zeelandă.

Printre proiectele dezvoltate de companie se numără parcul eolian Cogealac-Fântânele, cu o capacitate de 600 MW, cea mai mare pentru un parc onshore din Europa, precum și parcul eolian de 156 MW de la Čibuk, Serbia, cel mai mare din această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercuria energy
cwp
proiecte energie regenerabila romania
cogealac fantanele
parc eolian
investitii romania