Gazprom a obținut aproape 25 de milioane de euro din vânzarea unei participații în compania estoniană Eesti Gaas

Gazprom a obținut aproape 25 de milioane de euro din vânzarea unei participații în compania estoniană Eesti Gaas
scris 24 mai 2016

Conducerea Gazprom a acceptat vânzarea unei participații de 37% în compania energetică AS Eesti Gaas din Estonia, pentru 24,57 de milioane de euro, transmite Itar-TASS.

Cumpărătorul este Trilini Energy OU, o subsidiară a firmei de investiții AS Infortar.

Eesti Gaas are ca obiect de activitate achiziționarea, distribuția și vânzarea de gaze naturale din Estonia precum și vânzarea de electricitate.

Anunțul vine după ce Lukoil, prezent și pe piața din România, a încheiat recent un acord cu firma austriacă AMIC Energy Management GmbH privind vânzarea a aproape 230 de benzinării din Polonia, Letonia și Lituania. În ultimii ani, Lukoil și-a vândut cele 240 de benzinării și șase depozite petroliere din Ucraina și benzinăriile din Cehia, Slovacia și Ungaria.

Președintele Lukoil, Vagit Alekperov, anunțase listarea tuturor activelor din Letonia și Lituania în vederea vânzării, din cauza sentimentelor anti-rusești din aceste state.

Marii furnizori de energie au început să-și fure clienții. Electrica și Enel își atacă reciproc piețele și vor să vândă și gaze CITEȘTE ȘI Marii furnizori de energie au început să-și fure clienții. Electrica și Enel își atacă reciproc piețele și vor să vândă și gaze

"Ne confruntăm cu dificultăți într-o serie de state, inclusiv Ucraina, unde am fost forțați să ne vindem activele, deși erau printre cele mai bune. Ne-am vândut activele din Estonia și am listat pentru vânzare activele noastre din Letonia și Lituania, unde există serioase sentimente anti-rusești. De aceea conducerea Lukoil a decis să părăsim aceste state", a explicat Vagit Alekperov.

"Strategia Lukoil nu implică expansiunea în Europa în viitorul apropiat. Am confirmat doar expansiunea pe segmentul explorărilor geologice și al producției de țiței", a precizat președintele grupului energetic rus. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
eesti gaas