Gazprom vrea să încheie acorduri de schimburi de active cu Shell și OMV până la finele anului

Gazprom vrea să încheie acorduri de schimburi de active cu Shell și OMV până la finele anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2016

Grupul rus Gazprom ar putea dobândi controlul asupra unor active pe care grupul petrolier Shell le-a achiziționat la începutul anului de la BG Group, a declarat luni directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev într-un interviu acordat Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Medvedev a spus că o parte din activele BG Group ar putea fi incluse în acordul de schimb de active anunțat anul trecut între Gazprom și Shell. Cu toate acestea, Medvedev nu a precizat care sunt activele BG care ar putea fi incluse în schimb.

"Discuțiile continuă, au fost făcute progrese și suntem aproape de rezultatul final. Cu siguranță acordurile vor fi încheiate până la finele acestui an, posibil chiar mai devreme. Bineînțeles că vor fi incluse și active BG", a declarat Medvedev.

BP și Rosneft au format o nouă companie mixtă pentru explorări de petrol și gaze în Siberia CITEȘTE ȘI BP și Rosneft au format o nouă companie mixtă pentru explorări de petrol și gaze în Siberia

În paralel, Gazprom are un alt acord de schimb de active cu grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, care va include o participație minoritară la activele OMV din Marea Nordului și Norvegia. Alexander Medvedev a precizat că și acest acord va fi finalizat până la finele acestui an.

Gazprom este vizat de o serie de sancțiuni financiare impuse Rusiei în urma conflictului cu Ucraina. Schimbul de active cu Shell nu este acoperit de aceste sancțiuni, dar, cu toate acestea, ar putea da naștere la o serie de îngrijorări având în vedere faptul că o companie rusească de stat, condusă de un aliat al președintelui Vladimir Putin va ajunge să dețină active importante în Europa Occidentală.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
shell
omv