Germania accelerează planurile pentru reducerea dependenței de gazul rusesc

Germania accelerează planurile pentru reducerea dependenței de gazul rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2022

Germania a luat noi măsuri pentru reducerea dependenței de gazele rusești, prezentând un plan ce vizează construirea unui terminal pentru importul de gaze naturale lichefiate (LNG), cel mai recent indiciu al schimbării politice în contextul invaziei Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca germană de stat KfW a semnat un memorandum de înțelegere cu principalul producător de energie al țării, RWE, și operatorul olandez de rețea Gasunie pentru construirea unui terminal în orașul port Brunsbuettel. Acesta va avea o capacitate anuală de opt miliarde metri cubi și va fi realizat cât mai curând posibil, a anunțat sâmbătă Ministerul Economiei, potrivit Agerpres.

Decizia vine la o săptămână după ce cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania își va pune în practică planurile care vizează construirea a două noi terminale pentru gaze naturale lichefiate (LNG) și, de asemenea, își va majora rezervele de gaze naturale pentru a-și reduce dependența de gazele rusești.

Germania, puternic dependentă de Rusia pentru gaze și țiței, nu are până acum terminale pentru importul de gaze naturale lichefiate.

Autoritățile nu au dat informații privind necesarul de investiții, dar estimările anterioare vizau o sumă de 450 milioane de euro pentru terminalul din Brunsbuettel.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
gaz rusesc
terminal gaz lng