Germania nu vrea să importe energie nucleară pentru a compensa închiderea termocentralelor

Germania nu vrea să importe energie nucleară pentru a compensa închiderea termocentralelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2019

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a declarat luni că nu vrea ca Germania să importate energie nucleară ieftină din țările vecine pentru a compensa programata închidere a termocentralelor până în 2038, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Vrem să dispunem de securitate energetică în orice moment", a declarat Peter Altmaier pentru postul de televiziune ZDF, adăugând "nu vrem să importăm energie nucleară ieftină din alte țări. În concluzie, avem nevoie de flexibilitate", scrie Agerpres.

Confirmare: Regina Maria continuă strategia de preluare de mici jucători și semnează noi tranzacții CITEȘTE ȘI Confirmare: Regina Maria continuă strategia de preluare de mici jucători și semnează noi tranzacții

Comisia guvernamentală pentru cărbune a decis duminică faptul că, până la sfârșitul anului 2038, Germania ar trebui să renunțe să mai ardă cărbune pentru a obține energie. De asemenea, Comisia, compusă din politicieni, cercetători și lobiști, a propus acordarea unor ajutoare de cel puțin 40 de miliarde de euro pentru regiunile afectate de renunțarea la cărbune.

viewscnt
Afla mai multe despre
termocentrale
energie nucleara