Germania va renunța la utilizarea cărbunelui ca sursă de energie până în 2038

Germania va renunța la utilizarea cărbunelui ca sursă de energie până în 2038
scris 27 ian 2019

Germania va închide treptat toate centralele energetice alimentate cu cărbune, până cel târziu în 2038, a anunțat sâmbătă o comisie guvernamentală, care propune acordarea unor ajutoare de până la 40 de miliarde de euro regiunilor afectate de această măsură, transmite Reuters.

Propunerile, un compromis convenit cu mare greutate, după discuții care au durat mai mult de 20 de ore, trebuie puse în aplicare de guvern și de 16 landuri, potrivit News.ro.

Planul reprezintă strategia Germaniei de a trece la producția de energie din surse regenerabile, care a reprezentat anul trecut 40% din mixul energetic al țării, depășind pentru prima oară ponderea cărbunelui, și urmează unei decizii din 2011 de renunțare la energia nucleară.

Primăriile, obligate să finanțeze, cu câteva milioane de euro, achiziția de pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor în școli CITEȘTE ȘI Primăriile, obligate să finanțeze, cu câteva milioane de euro, achiziția de pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor în școli

Guvernul cancelarului Angela Merkel a salutat planul convenit de comisie, care include 28 de membri cu drept de vot din industrie, mediul academic, organizații ecologiste și sindicate, plus trei membri fără drept de vot din partidele aflate laa guvernare.

”Mai puțin dioxid de carbon, o surse de energie sigură și ieftină, un semnal puternic”, a scris pe Twitter ministrul Economiei, Peter Altmaier.

viewscnt
Afla mai multe despre
carbune
energie
sursa
germania
renunta
2038