Germania va elimina complet importurile de petrol rusesc ”până la sfârșitul anului”

Germania va elimina complet importurile de petrol rusesc ”până la sfârșitul anului”
scris 21 apr 2022

Germania va elimina complet, dar treptat, importurile de petrol din Rusia ”până la sfârșitul anului”, a declarat ministrul german de Externe Annalena Baerbock, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Germania va elimina complet importurile de energie din Rusia (...) Importurile de petrol se vor reduce la jumătate până în vară”, a declarat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock.

INFOGRAFICE România - pondere mult mai mare de public cu orientări populiste, comparativ cu statele europene CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE România - pondere mult mai mare de public cu orientări populiste, comparativ cu statele europene

În acest fel, importurile de petrol provenite din Rusia vor fi eliminate în întregime, până ”la 0 până la sfârșitul anului”, a adăugat ea.

Vorbind în cadrul unei conferințe de presă la Riga alături de omologiul său leton Edgars Rinkēvičs, Baerbock a reiterat că importurile de cărbune vor fi eliminate treptat până la sfârșitul verii. Importurile de gaze vor fi eliminate treptat pe o perioadă mai lungă de timp, a subliniat șefa diplomației germane, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania a declarat pentru CNN că Germania dorește să obțină independența față de importurile rusești de energie, pas cu pas, asigurându-și, totodată, independența față de petrolul rusesc până la sfârșitul anului.

La începutul lunii aprilie, cancelarul german Olaf Scholz a afirmat că Germania va putea înceta importurile în acest an, dar a adăugat că va dura mai mult timp până să renunțe la gazele din Rusia.

Potrivit unei previziuni economice comune realizată de cinci institute germane de cercetare economică de top, în cazul unei întreruperi imediate a furnizării de gaze de către Rusia, un total de 220 de miliarde de euro din producția economică germană ar fi în pericol atât în 2022, cât și în 2023. Această cifră ar echivala cu mai mult de 6.5% din producția economică anuală a țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
petrol
rusia