Guvernul britanic discută cu autoritățile din Qatar un contract pe termen lung pentru achiziția de gaze naturale

Guvernul britanic discută cu autoritățile din Qatar un contract pe termen lung pentru achiziția de gaze naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2021

Guvernul britanic a abordat Qatarul pentru a încheia un acord pe termen lung pentru achiziția de gaze naturale și pentru a consolida aprovizionarea, în contextul deficitului de gaze din Europa care a dus la creșterea prețurilor angros ale acestora, potrivit Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Miniștrii britanici și omologii lor din cel mai mare producător mondial de gaze naturale lichefiate au purtat discuții cu privire la un acord pe termen lung prin care Qatarul ar deveni un ”furnizor de ultimă instanță”, a informat ziarul, citând persoane informate despre discuții, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Departamentul Regatului Unit pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială și guvernul Qatar nu au răspuns imediat la o cerere a Reuters pentru un comentarii.

Qatarul a redirecționat, de asemenea, patru petroliere mari către Marea Britanie în ultimele două săptămâni.

Livrările au fost făcute după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut ajutorul șeicului Tamim bin Hamad al-Thani, emirul din Qatar, la o întâlnire recentă, a scris FT, citând o persoană familiară cu discuțiile.

Prețurile gazelor naturale au crescut în acest an, pe măsură ce economiile s-au redeschis în urma blocajelor cauzate de Covid-19 și cererea mare de GNL în Asia a redus livrările către Europa, trimițând unde de șoc în industriile dependente de energie.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Marea Britanie urmărește un potențial acord pe termen lung, având în vedere preocupările cu privire la concurența sporită cu Asia pentru aprovizionarea cu GNL.

Sectorul energetic al Marii Britanii are probleme din cauza creșterii costurilor energiei. La începutul acestei săptămâni, furnizorul britanic de energie CNG Energy  și-a încetat activitatea, alăturându-se altor 17 furnizori de energie din țară, care au falimentat din septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
gaze