Guvernul libanez a mărit prețul benzinei cu 66%, pentru a reduce penuria de carburanți care blochează țara

Guvernul libanez a mărit prețul benzinei cu 66%, pentru a reduce penuria de carburanți care blochează țara
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2021

Guvernul libanez a anunțat majorarea prețului benzinei cu 66%, prin reducerea parțială a subvențiilor, pentru a atenua penuria de carburanți care blochează țara, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea prețurilor benzinei cu cifră octanică 95 a intrat în vigoare imediat, măsură luată în urma deciziei de sâmbătă de a  modifica cursul de schimb utilizat la stabilirea prețurilor produselor petroliere, în încercarea de a reduce deficitul din piață, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Criza de carburanți s-a agravat în această lună, când banca centrală a anunțat că nu mai poate finanța importurile la cursuri de schimb puternic subvenționate și că va trece la folosirea cursului din piața liberă.

Guvernul, îngrijorat de impactul majorării prețurilor, a convenit cu banca centrală să majoreze prețurile, dar mai puțin decât cursul pieței, pentru a permite reluarea importurilor subvenționate.

Creșterea prețurilor va însemna noi dificultăți pentru populația din Liban, unde nivelul sărăciei a crescut pe parcursul crizei financiare din ultimii doi ani, care a dus la devalorizarea cu 90% a lirei libaneze.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
liban
pret