Guvernul spaniol va scădea din nou taxele pentru consumul de energie electrică

Guvernul spaniol va scădea din nou taxele pentru consumul de energie electrică
scris miercuri, 22:00

Guvernul spaniol va aproba o nouă scădere a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pe care o plătesc consumatorii de energie electrică, de la 10% la 5%, ca parte a unui viitor decret cu măsuri anticriză, relatează agenția EFE.

Șeful Executivului, Pedro Sanchez, a anunțat această măsură în cadrul Congresului și a reamintit că în urmă cu un an TVA la electricitate a fost redusă de la 21% la 10%, scrie Agerpres.

Clienții eMAG au donat peste 5.900 de ore de educație remedială pentru copiii din programul de combatere a abandonului școlar „Educația nu se oprește niciodată” CITEȘTE ȘI Clienții eMAG au donat peste 5.900 de ore de educație remedială pentru copiii din programul de combatere a abandonului școlar „Educația nu se oprește niciodată”

"În acest fel, vom proteja familiile din țara noastră", a argumentat Sanchez la ședința săptămânală de control parlamentar.

Guvernul va proroga sâmbătă măsurile aprobate în urmă cu câteva luni pentru a contracara inflația ridicată, precum o reducere de 20 de eurocenți pentru litrul de carburanți, și va încorpora și altele, printre care și reducerea menționată de TVA.

Recent, în Spania a început să fie aplicat un plafon la prețul gazelor utilizate pentru generarea de electricitate pentru a scădea factura plătită de consumatori, măsură aprobată de Comisia Europeană.

Ministrul spaniol pentru Tranziție Ecologică, Teresa Ribera, a declarat miercuri că beneficiarii acestei măsuri au economisit în ultima săptămână între 25 și 30 euro/MWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
energie electrică
spania