Guvernul spaniol va scădea din nou taxele pentru consumul de energie electrică

Guvernul spaniol va scădea din nou taxele pentru consumul de energie electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2022

Guvernul spaniol va aproba o nouă scădere a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pe care o plătesc consumatorii de energie electrică, de la 10% la 5%, ca parte a unui viitor decret cu măsuri anticriză, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Executivului, Pedro Sanchez, a anunțat această măsură în cadrul Congresului și a reamintit că în urmă cu un an TVA la electricitate a fost redusă de la 21% la 10%, scrie Agerpres.

Clienții eMAG au donat peste 5.900 de ore de educație remedială pentru copiii din programul de combatere a abandonului școlar „Educația nu se oprește niciodată” CITEȘTE ȘI Clienții eMAG au donat peste 5.900 de ore de educație remedială pentru copiii din programul de combatere a abandonului școlar „Educația nu se oprește niciodată”

"În acest fel, vom proteja familiile din țara noastră", a argumentat Sanchez la ședința săptămânală de control parlamentar.

Guvernul va proroga sâmbătă măsurile aprobate în urmă cu câteva luni pentru a contracara inflația ridicată, precum o reducere de 20 de eurocenți pentru litrul de carburanți, și va încorpora și altele, printre care și reducerea menționată de TVA.

Recent, în Spania a început să fie aplicat un plafon la prețul gazelor utilizate pentru generarea de electricitate pentru a scădea factura plătită de consumatori, măsură aprobată de Comisia Europeană.

Ministrul spaniol pentru Tranziție Ecologică, Teresa Ribera, a declarat miercuri că beneficiarii acestei măsuri au economisit în ultima săptămână între 25 și 30 euro/MWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
energie electrică
spania