Hidroelectrica vrea să vândă cu discount de 20% microhidrocentrale rămase nevândute la ultima licitație

Hidroelectrica vrea să vândă cu discount de 20% microhidrocentrale rămase nevândute la ultima licitație
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2015

Hidroelectrica vrea să vândă, în a doua decadă a lunii noiembrie, 32 de microhidrocentrale, majoritatea rămase nevândute de la ultima licitație și pentru care oferă un discount de 20% din prețul de vânzare de la licitația anterioară, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sunt 32 de microhidrocentrale care vor fi scoase la vânzare prin licitație publică undeva în a doua decadă a lunii noiembrie. Puterea instalată, cu aproximație, a celor 32 de microhidrocentrale este în jur de 25 de MW. Hidroelectrica sper să obțină un preț, sigur, la modul ideal, dacă se vor vinde toate, în jur de 70 de milioane de lei. Față de ultima licitație, la care am reușit să vindem doar două microhidrocentrale, prețul de pornire la licitația din noiembrie va fi redus cu 20%", a declarat Borza pentru Agerpres.

Pe lângă cele rămase nevândute de la ultima licitație vor fi scoase la vânzare pentru prima dată alte două microhidrocentrale, acestea având preț întreg.

Hidroelectrica se află pentru a doua oară în insolvență în ultimii trei ani, prima dată fiind în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piață de 30%. Compania a înregistrat un profit de 725 milioane lei, în primul semestru din acest an, cu 42% mai mare decât cel consemnat în perioada similară din 2014. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
remus borza
microhidrocentrale