Hidroserv estimează o creștere a afacerilor de peste 48%, în acest an, la 184 milioane lei

Hidroserv estimează o creștere a afacerilor de peste 48%, în acest an, la 184 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2020

Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv, filiala de mentenanță a Hidroelectrica, estimează o creștere a afacerilor de peste 48%, în acest an, la 184 milioane lei, de la 124 milioane lei în 2019, a anunțat joi CITR, administratorul judiciar, care precizează că societatea a depus astăzi planul de reorganizare menit să înlesnească redresarea companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sub administrarea judiciară a CITR, Hidroserv, societatea de servicii Hidroenergetice, a depus astăzi planul de reorganizare menit să înlesnească redresarea companiei. Cu o cifră de afaceri de 124 milioane lei și un rezultat net pozitiv la finele anului 2019, împreună cu profitul operațional înregistrat în primul trimestru al acestui an, Hidroserv face un pas important pentru reintegrarea în circuitul economic și redobândirea sustenabilă a solvabilității companiei. Compania își propune să genereze o cifră de afaceri de 184 milioane lei în anul 2020, ca urmare a restructurării financiare, operaționale și investițiilor în echipamente prevăzute prin planul de reorganizare, dar și prin derularea activității de mentenanță la obiectivele hidroenergetice, ca parte din noul acord cadru încheiat pe următorii patru ani cu Hidroelectrica, principalul beneficiar Hidroserv", arată un comunicat.

Între prioritățile strategiei de reorganizare elaborate de CITR, care continuă măsurile aplicate în Hidroserv, intră obținerea de resurse financiare provenite din încasarea creanțelor comerciale, eșalonarea creanțelor, precum și restructurarea financiară și operațională a societății. Odată cu atingerea unor noi standarde de eficiență în companie, și implementarea planului de reorganizare, Hidroserv își propune o creștere curajoasă de aproape 15% a cifrei de afaceri până în 2022, iar forecastul încurajator se menține și raportat la rezultatul operațional, cu o creștere estimată de 25% a EBITDA în următorii doi ani, scrie News.ro.

ANRE modifică regulile de comercializare a energiei electrice produse de micii producători în centrale electrice CITEȘTE ȘI ANRE modifică regulile de comercializare a energiei electrice produse de micii producători în centrale electrice

"Mă bucur să văd că Hidroserv, o companie de importanță strategică în Sistemul Energetic Național, este pregătită pentru reorganizare. Cele două succese deja atinse, atingerea profitului operațional și finalizarea în condiții reciproc avantajoase a negocierii cu Hidroelectrica, mă fac încrezător în șansele redresării sale. Salvarea valorii acestei companii înseamnă reintrarea în economie a unui jucător cheie din piața de energie, pentru care echipa noastră multidisciplinară de specialiști își va folosi în continuare toată expertiza acumulată în cei 20 de ani de experiență ai CITR”, subliniază Adrian Lotrean, senior partner CITR.

Următorii pași după depunerea Planului de reorganizare la Tribunalul București sunt convocarea Adunării creditorilor în vederea aprobării planului de reorganizare, astfel ca la următorul termen de judecată fixat pe 24 iunie, Hidroserv să poată primi confirmarea planului de reorganizare și să înceapă implementarea planului.

Hidroserv este singura companie din industrie calificată să sigure servicii de mentenanță pentru activele companiei Hidroelectrica. Societatea a fost înființată în 2013 ca urmare a unui proces de fuziune prin contopire a opt filiale ale societății: Bistrița, Cluj, Curtea de Argeș, Hațeg, Porțile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeș și Slatina, cu scopul de a asigura servicii de mentenanță și modernizare pentru Hidroelectrica SA, a cărei filială este. Societatea, aflată în prezent în perioada de observație în portofoliul CITR a intrat în insolvență ca urmare a acumulării de datorii către furnizorii acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroserv
citr