Importurile de gaze ale României au crescut cu 48% în ianuarie, în timp ce producția a scăzut cu peste 6%

Importurile de gaze ale României au crescut cu 48% în ianuarie, în timp ce producția a scăzut cu peste 6%
scris 15 mar 2022

Importurile de gaze naturale utilizabile ale României au crescut cu 48,1% în prima lună a anului, față de ianuarie 2021, la 299.100 tone echivalent petrol, potrivit datelor INS.

În același timp, producția națională de gaze a scăzut cu 6,3%, la 615.300 tone echivalent petrol.

Rușii rămân fără Kent, Dunhill și Lucky Strike. BAT pleacă din țară. A început transferul afacerilor și își ajustează estimările de venit CITEȘTE ȘI Rușii rămân fără Kent, Dunhill și Lucky Strike. BAT pleacă din țară. A început transferul afacerilor și își ajustează estimările de venit

Totalul resurselor de gaze ale României a crescut cu 6,5% în ianuarie 2022, la 914.400 tone echivalent petrol.

Din acestea, aproape o treime au reprezentat importuri.

ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unul din marile combinate chimice românești își reduce activitatea din cauza scumpirii gazelor și energiei și avertizează că pot urma concedieri colective

Importurile de gaze ale României provin integral de la gigantul rus de stat Gazprom. Recent, Comisia Europeană a anunțat un plan de reducere masivă a dependenței UE de livrările de gaze din Rusia, pe fondul agresiunii militare a Federației Ruse asupra Ucrainei.

De la începutul războiului din Ucraina, din 24 februarie, România a importat din Rusia, pe cele două rute disponibile, cea ucraineană și cea bulgară, peste un TWh de gaze, reprezentând 18,7% din consumul intern din această perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
livrari gaze gazprom
razboi ucraina rusia
dependenta gaze rusesti