Încă un milion de ucraineni fără gaze, după bombardarea unei conducte magistrale

Încă un milion de ucraineni fără gaze, după bombardarea unei conducte magistrale
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 6 mar 2022

Circa un milion de ucraineni din regiunile Donețk și Zaporoje au rămas fără alimentare cu gaze, după ce conducta magistrală Kramatorsk-Donețk-Mariupol a fost grav avariată în urma bombardamentelor, iar funcționarea ei a trebuit oprită din motive de siguranță, din cauza imposibilității de a menține un nivel optim de presiune a gazelor în interiorul gazoductului, transmite operatorul sistemului național de transport al gazelor din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, 24 de stații de distribuție a gazelor din zonă au rămas fără alimentare.

Rusia avertizează țările vecine cu Ucraina cu privire la primirea avioanelor de luptă ale ucrainenilor și acuză România CITEȘTE ȘI Rusia avertizează țările vecine cu Ucraina cu privire la primirea avioanelor de luptă ale ucrainenilor și acuză România

În total, la nivelul întregii țări, 39 de stații de distribuție sunt oprite în prezent. Până la această avarie majoră, numărul consumatorilor ucraineni rămași fără gaze era de ordinul sutelor de mii.

"Căutăm soluții tehnice pentru minimizarea pierderilor și pentru reluarea alimentării cu gaze a consumatorilor. Este imposibilă începerea lucrărilor de reparație, din cauza intensității mari a ostilităților", se mai arată în comunicatul companiei.

ULTIMA ORĂ Investiție canadiană de 400 milioane euro într-o fabrică de componente de baterii pentru mașini electrice în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Investiție canadiană de 400 milioane euro într-o fabrică de componente de baterii pentru mașini electrice în România

Conducta magistrală Kramatorsk-Donețk-Mariupol a fost bombardată și avariată și în iunie 2015, în cursul luptelor dintre armata ucraineană și forțele separatiste pro-ruse din regiune.

Atunci, mai multe uzine metalurgice din Mariupol, precum și producătorii locali de energie termică au fost nevoiți să-și oprească activitatea, din cauza lipsei gazelor. Repararea conductei a durat 2 zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina gaze naturale
ucraina gaze bombardamente
bombardament conducta magistrala gaze ucraina
ucraineni ramasi fara gaze