Îndemn anti-Rusia pentru europeni: Mai puneți o haină pe voi în casă!

Îndemn anti-Rusia pentru europeni: Mai puneți o haină pe voi în casă!
scris 7 mar 2022

Europenii ar trebui să reducă cu un grad temperatura la care își mențin apartamentele în timpul iernii pentru a reduce consumul de gaze naturale și, pe cale de consecință, dependența continentului de importurile de la gigantul rus de stat Gazprom, pe care Kremlinul le folosește ca pe o armă în războiul din Ucraina, a declarat Fatih Birol, directorul executiv al Agenției Internaționale a Energiei (IEA), organizație interguvernamentală de profil din cadrul OCDE.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Rusia își folosește resursele de gaze naturale ca pe o armă economică și politică. Asta e clar pentru toată lumea. Reducerea temperaturii în locuințe cu 1 grad ar economisi circa 10 miliarde de metri cubi de gaze pe an, ceea ce, coroborat cu alte măsuri, ar duce la o diminuare utilă a importurilor de gaze rusești, care se ridică la circa 155 miliarde metri cubi pe an", a spus Birol, citat de The Guardian.

IEA a elaborat un plan cu 10 puncte de reducere a importurilor de gaze din Rusia.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Printre acestea se mai numără suprataxarea temporară a profiturilor producătorilor, introducerea de obligații minime de înmagazinare de gaze în depozite subterane, înlocuirea centralelor de apartament pe gaze cu pompe de căldură și nereînnoirea contractelor de furnizare pe termen lung semnate cu Gazprom.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
gaze naturale rusia
importuri gaze gazprom
razboi ucraina rusia