România vrea să importe gaze din Azerbaidjan

România vrea să importe gaze din Azerbaidjan
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a transmis omologului săi din Azerbaidjan că România este interesată să importe gaze din această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi am avut o nouă întâlnire de lucru cu Parviz Shahbazov, ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan. Am discutat aplicat despre cooperarea concretă în energie, în domeniile prioritare. Am transmis că România este interesată să importe volume de gaze din Republica Azerbaidjan, având în vedere Parteneriatul Energetic Strategic consolidat dintre cele două țări. Totodată, am reiterat că în actualul context de securitate Coridorul Sudic este un factor de consolidare a securității energetice europene și mai ales un instrument mult așteptat de diversificare a aprovizionării cu gaze, Azerbaidjanul și Europa fiind acum conectate cu o legătură energetică directă, sigură și fiabilă", a precizat ministrul.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

În cadrul întâlnirii a fost luat în considerare și proiectul de realizare a unui cablu submarin pentru transportul energiei electrice, pe sub Marea Neagră, scrie Agerpres.

"Țara noastră a fost invitată să facă parte din grupul de lucru în curs de formare pentru demararea acestui proiect foarte important. Ministrul Parviz Shahbazov a subliniat importanța proiectului în ceea ce privește extinderea oportunităților de export de energie electrică între regiune și piața europeană și a subliniat potențialul și planurile Azerbaidjanului pentru exportul de "energie verde", a arătat Popescu.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Ministrul azer a spus că proiectele și planurile de energie regenerabilă în derulare legate de realizarea potențialului de energie eoliană offshore pot face din Azerbaidjan un partener important și în exportul de energie electrică și hidrogen, care vor fi produse din surse de "energie verde", în cooperare cu Europa.

"Totodată, am făcut schimb de opinii cu privire la alte perspective ale cooperării energetice bilaterale, inclusiv în domeniul energiei nucleare", a mai spus oficialul român.

La întâlnire au mai participat, din partea României, Ana Birchall - reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale - Nuclearelectrica, Ion Sterian - director general Transgaz, Aristotel Jude - director general Romgaz și Răzvan Popescu - director economic Romgaz. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
virgil popescu