Industria petrolului și gazelor a câștigat circa 4.000 de miliarde de dolari în 2022

Industria petrolului și gazelor a câștigat circa 4.000 de miliarde de dolari în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2023

Profiturile industriei globale de petrol și gaze în 2022 au crescut la aproximativ 4.000 de miliarde de dolari, de la o medie de 1.500 de miliarde de dolari în ultimii ani, a declarat șeful Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), Fatih Birol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În ciuda acestor profituri, țările care depind de veniturile din petrol și gaze ar trebui să se pregătească să-și reducă dependența de petrol, deoarece cererea va scădea pe termen lung, a declarat Birol la o conferință la Oslo, vorbind prin link video.

Enel anunță când își va vinde afacerea din România CITEȘTE ȘI Enel anunță când își va vinde afacerea din România

"În special țările din Orientul Mijlociu trebuie să-și diversifice economiile. În opinia mea, COP28 (summit-ul climatic) ar putea fi o piatră de hotar excelentă pentru a schimba destinul țărilor din Orientul Mijlociu", a spus Birol, potrivit News.ro.

”Nu mai puteți conduce o țară a cărei economie depinde în proporție de 90% de veniturile din petrol și gaze, deoarece cererea de petrol va scădea”, a adăugat el.

Discuțiile Națiunilor Unite despre climă din acest an vor fi găzduite de Emiratele Arabe Unite, membre ale grupului OPEC, al țărilor producătoare de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
gaze
bani