Italia va verifica vânzarea rafinăriei deținute de Lukoil

Italia va verifica vânzarea rafinăriei deținute de Lukoil
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2022

Guvernul de la Roma intenționează să verifice potențiala vânzare a rafinăriei deținute de Lukoil în Sicilia, pentru a preveni concedierile și pierderea producției de combustibili pentru Italia, a anunțat ministrul Industriei, Aldo Urso transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rafinăria ISAB, la care lucrează aproximativ 1.000 de angajați, este deținută de firma elvețiană de trading Litasco SA, care vinde 89% din producția rafinăriei. La rândul său, Litasco este controlată de grupul Lukoil.

Metro negociază vânzarea diviziei din India CITEȘTE ȘI Metro negociază vânzarea diviziei din India

Rafinăria din Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni italiene, este responsabilă pentru 20% din capacitatea de rafinare a țării, scrie Agerpres.

Lukoil este în negocieri cu firma americană Crossbridge Energy Partners privind vânzarea ISAB, pentru a evita oprirea rafinăriei, în urma viitorului embargo asupra petrolului rusesc.

Lukoil a respins oferta Crossbridge, susține Financial Times, ceea ce sporește presiunea asupra Guvernului italian pentru a găsi o soluție, în condițiile în care din 5 decembrie va fi impus embargoul asupra petrolului rusesc.

Urso și-a exprimat speranța că Lukoil își va continua activitățile în Sicilia sau, dacă dorește, va vinde afacerea unui investitor italian sau străin.

"În acest caz, deoarece în acest sector există așa numitele ''puteri de aur' (golden powers - menite să protejeze companiile de importanță strategică de interesul străin), orice posibil transfer al proprietății este condiționat de ceea ce noi considerăm fundamental, în primul rând continuitatea producției și nivelul de angajați", a declarat Urso la Radio 24. 

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
lukoil