TABEL Carburanții s-au scumpit cu peste 50 bani în ultima lună

TABEL Carburanții s-au scumpit cu peste 50 bani în ultima lună
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 nov 2022

Carburanții - atât benzina, cât și motorina - s-au scumpit cu peste 50 de bani în ultima lună, după ieftinirile considerabile din cele 3 luni precedente, în urma deciziei liderului pieței, OMV Petrom, de a majora astăzi prețurile cu 4 bani/l, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Astfel, în perioada 7 octombrie-7 noiembrie, benzina standard s-a scumpit cu 54 bani (sau 8,3%), după ce în perioada iulie-septembrie, după introducerea reducerii de 50 de bani pe litru convenită de Guvern cu companii, se ieftinise cu cu 1,3 lei/l (sau 14%).

Prețul benzinei standard practicat de liderul pieței în stațiile Petrom, de 7,09-7,15 lei/l, a atins nivelul înregistrat la finalul lunii iulie.

Elon Musk fixase “de Halloween” evenimentul “show & tell” pentru Neuralink, startup-ul care va lega creierul de computer, dar recent l-a amânat surprinzător CITEȘTE ȘI Elon Musk fixase “de Halloween” evenimentul “show & tell” pentru Neuralink, startup-ul care va lega creierul de computer, dar recent l-a amânat surprinzător

Similar, în cazul motorinei: prețul acesteia s-a majorat cu 51 de bani (sau 6,4%), după ce în perioada iulie-septembrie se micșorase cu cu 2 lei/l (sau 23%). Prețul motorinei standard din stațiile Petrom din capitală, de 8,48-8,51 lei/l, este similar celui de la mijlocul lunii septembrie.

Prețul benzinei în stațiile tuturor distribuitorilor din București a sărit încă de vineri de 7 lei/l, iar în urma scumpirilor de efectuate de aceștia în weekend, de aproximativ 4 bani/l, se mai poate cumpăra motorina la un preț inferior celui de 8,5 lei /l doar în stațiile Lukoil (8,45-8,48 lei/l), în cele 3 stații Socar (8,49 lei/l) și într-o stație Petrom (8,48 lei/l).

Motorina standard se vinde cu 8,56-8,59 lei/l în stațiile OMV și numai cu 8,50-8,55 lei/l în cele MOL și Rompetrol, care de obicei practică prețuri similare. Foarte probabil, așa cum ne-au obișnuit, cele 2 companii vor prelua exemplul liderului pieței, și în următoarele ore, prețul combustibilului diesel va fi majorat și în stațiile acestora.

Geoană, despre \'\'paradoxul românesc\'\': Avem un PIB mai mare de 4 ori decât în 1989, dar asistăm la un cataclism demografic. Nu este de mirare că tinerii continuă să emigreze CITEȘTE ȘI Geoană, despre ''paradoxul românesc'': Avem un PIB mai mare de 4 ori decât în 1989, dar asistăm la un cataclism demografic. Nu este de mirare că tinerii continuă să emigreze

Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a coborât sub 1,4 lei/l, de la nivelul record de 1,5 bani de la mijlocul lunii octombrie.

Creșterile de preț vor continua, probabil, ca urmare a apropierii momentului intrării în vigoare a embargoului impus de UE importului de țiței din Rusia, pe 5 decembrie, doar intrarea economiei globale într-o recesiune severă putând inversa acest trend.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul revine cu un nou proiect OUG de modificare a sistemului pensiilor private: comision unic, verificarea investițiilor administratorilor prin comitet dedicat, lichiditate mai bună. Plus plan pe Hidroelectrica CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Guvernul revine cu un nou proiect OUG de modificare a sistemului pensiilor private: comision unic, verificarea investițiilor administratorilor prin comitet dedicat, lichiditate mai bună. Plus plan pe Hidroelectrica

Luni dimineață, țițeiul Brent, de referință pe piața europeană, se tranzacționa la o cotație de aproape 97,66 dolari/baril, după ce vineri atinsese nivelul maxim al ultimei luni, de 98,57 dolari/baril.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpiri
benzină
motorină