Italienii de la Alerion intră pe segmentul energiei solare din România

Italienii de la Alerion intră pe segmentul energiei solare din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 feb 2021

Producătorul italian de energie electrică din surse regenerabile Alerion Clean Power se extinde pe segmentul energiei solare din România, printr-un un proiect cu o putere totală de 200 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Alerion și compania românească PV Project RO, din Timișoara, au încheiat un acord pentru construcția de parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de aproximativ 200 MW în România.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Primele parcuri, cu o putere totală instalată de circa 33 MW, sunt așteptate să intre în funcțiune până la jumătatea anului.

Alerion Clean Power, companie listată pe bursa de la Milano, produce energie electrică în principal din surse eoliene, fiind prezentă în Italia, Spania, România și Bulgaria. 

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

În România, italienii au dezvoltat până acum mai multe proiecte de parcuri eoliene, la Aușeu-Borod, Vrani, Jimbolia și Sânnicolau Mare, acordul cu PV Project RO fiind primul proiect din sectorul energiei solare.

Recent, Alerion a anunțat că va investi aproximativ 700 milioane de euro în creșterea capacității instalate până la finele anului 2023, în special în Italia, România și Spania. Compania vrea să ajungă la o capacitate totală de peste 1,5 MW, din care 300 MW din proiecte fotovoltaice.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

PV Project RO a fost înființată în 2019 la Timișoara și este controlată tot de investitori italieni, prin intermediul a trei firme înregistrate în Peninsulă, plus un asociat persoană fizică tot italian. Administratori sunt un român (Alexandru Iancovschi) și un italian (Luca Giacomelli). Cei doi sunt manageri de proiecte românești la compania italienească Heliopolis, cu activități în energie verde și regenerare urbană.  

viewscnt
Afla mai multe despre
alerion clean ppwer
pv project ro timisioara
parcuri fotovoltaice
parcuri solare
energie solara