Lideri de top din industrie și autorități vin la videoconferința Profit Energy.Forum - Energia post-coronavirus, joi, de la 10.00

Lideri de top din industrie și autorități vin la videoconferința Profit Energy.Forum - Energia post-coronavirus, joi, de la 10.00
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2020

Lideri de top din industrie vor dezbate problemele, provocările și oportunitățile aflate în fața sistemului energetic național al României la videoconferința Profit Energy.Forum - Energia post-coronavirus, care va avea loc joi, 8 octombrie 2020, de la ora 10 și va fi transmisă live la Profit TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vor participa Niculae Havrileț, Secretar de Stat pentru Energie în Guvernul României, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, Mark Beacom, General Manager, Black Sea Oil & Gas, Robert Stelian Chircă, Director General Adjunct Romgaz, Bogdan Andronic, Director, Departamentul Accesare Fonduri Europene și Relații Internaționale Trangaz, Lăcrămioara Diaconu-Pintea, Membru Directorat Complex Energetic Oltenia, Claudiu Crețu, Administrator special Electrocentrale București (ELCEN), Carmen Neagu, CEO GSP Power, Oana Bucur, TF Digitalisation Leader Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), Teofil Mureșan, Președinte E-INFRA (Nova Power & Gas).

2020 a fost un an plin de provocări pentru industria energetică, lovită, ca și alte segmente economice, de criza pandemiei provocate de coronavirus și de măsurile de carantinare a populației și economiei adoptate de guverne.

Există caritate fără proprietate privată? CITEȘTE ȘI Există caritate fără proprietate privată?

Dificultăților previzibile într-un astfel de context cu probleme sanitare, care au afectat majoritatea piețelor, li s-a adăugat, pentru industria energetică, și traversarea unei perioade agitate din punct de vedere legislativ. De la 1 iulie s-a liberalizat piața de gaze, peste care s-a suprapus un program de ofertare obligatorie pe piețele centralizate. Context în care consumatorii finali a trebuit să aleagă între ofertele concurente din piață.

Pe partea de energie electrică, au fost introduse excepții la tranzacționarea întregii producții pe piețele centralizate, iar de la 1 ianuarie se pregătește liberalizarea totală a pieței. Exploatarea gazului din Marea Neagră rămâne marea necunoscută, ea afectând planurile de investiții ale companiilor din mai multe domenii, inclusiv cel al operatorului de transport Transgaz.

Într-un astfel de context, Profit.ro aduce laolaltă, la aceeași masa virtuală, pentru o dezbatere consistentă pe temele semnificative ale momentului, în cadrul unei conferințe online, oficiali și reprezentanți ai autorităților responsabile în domeniu, lideri ai companiilor active în piețele de energie, consultanți și specialiști.

Videoconferința este organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
profit energy.forum - energia post-coronavirus
eveniment profit.ro
profit tv