Linde Gaz România țintește afaceri de peste 118 milioane de euro pentru 2016

Linde Gaz România țintește afaceri de peste 118 milioane de euro pentru 2016
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 16 sep 2016

Linde Gaz România, parte a grupului german Linde, unul din liderii globali în furnizarea de gaze industriale și de inginerie din lume, mizează pe stabilitate pentru anul următor și estimează că va înregistra afaceri de 118,5 milioane de euro, similar cu veniturile pe care le va raporta pentru acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit reprezentanților companiei, în 2015, Linde Gaz România a înregistrat o cifră de afaceri record de 531.600.000 lei (circa 118 de milioane de euro).

”Pentru anul viitor vom fi stabili, nu vom vedea creșteri majore”, a explicat Ciprian Islai, general manager Linde România.

În ceea ce privește profitul operațional, se situează la circa 30 de milioane de euro pentru anul trecut și se va menține la același nivel și pentru 2015 și pentru 2016.

Compania, cu sediul central la Timișoara, este prezentă pe piața din România din 1996 și a făcut, în acest interval, investiții de peste 315 milioane de euro. Echipa este formată din aproape 500 de specialiști care lucrează în diferite sectoare, precum fabricarea produselor chimice, sticlă, energie, produse alimentare, farmaceutice și medicale, petrochimice și de rafinare, hidrogen, oțel și metal.

”Gazele industriale sunt componente esențiale în activitățile cheie de sudare și de refrigerare, congelarea produselor alimentare, inertizare, analiză și testare. Rețeaua noastră de distribuție acoperă toate regiunile geografice ceea ce ne permite să garantăm livrări rapide și de încredere. Cu mai mult de 10.000 clienți în toată România, suntem mândri de faptul că activitățile noastre, de aici, au un impact major asupra tot ceea ce ne înconjoară”, a mai precizat Ciprian Islai.

(P) Electrica – prima campanie de brand: de 120 de ani punem în lumină poveștile românilor CITEȘTE ȘI (P) Electrica – prima campanie de brand: de 120 de ani punem în lumină poveștile românilor

Printre activele pe care Linde Gaz le are în România se numără trei unități de separarea aerului în Râmnicu Vâlcea, Oțelu Roșu și Galați (cea din urmă fiind cea mai mare din sud-estul Europei), o unitate de hidrogen la Brazi(ce deservește rafinăria OMV Petrom), trei stații de îmbuteliere în Timișoara, Cluj și București și două fabrici de acetilenă în Galați.

De altfel, clienții principali vin din domeniile automtotive, metalurgie și construcții metalice și chimie și industrie alimentară. Cei mai mari trei clienți ai Linde Gaz în România sunt Arcelor Mittal, Oltchim și OMV Petrom.

În 2014, Linde Gaz România a înființat și Centrul de Servicii în Timișoara care deservește nu doar România, ci și alte țări din Europa, oferind consiliere și  asistență pentru clienți telefonic și online, dar și informații despre prețuri și stocuri. În centrul de servicii lucrează 105 persoane.

”România, din punct de vedere al producției industriale, crește cel mai repede”, a precizat și Elena Skvortsova, head of regional business unit Middle East and Eastern Europe.

Cu venituri de 17.944 miliarde euro în anul financiar 2015, grupul Linde are aproximativ 65.000 de angajați, în peste 100 de țări. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
linde gaz romania
gaze industriale
timisoara