Lucrările la Nord Stream 2 au fost reluate după o fază de testare

Lucrările la Nord Stream 2 au fost reluate după o fază de testare
scris 7 feb 2021

Lucrările de construcție la gazoductul Nord Stream 2 între Rusia și Germania au fost reluate în apele daneze după o fază pregătitoare de aproape două săptămâni, a anunțat Nord Stream 2, relatează AFP.

Instalatorul rus de conducte Fortuna, ''care a început lucrările pe 24 ianuarie (...) a început, după teste reușite, astăzi (sâmbătă) instalarea țevilor'', a indicat compania într-un comunicat, scrie Agerpres.

Bulgaria, Ungaria și România - ultimele în UE după salariul minim pe economie CITEȘTE ȘI Bulgaria, Ungaria și România - ultimele în UE după salariul minim pe economie

''Toate lucrările se desfășoară în conformitate cu autorizațiile primite'', se menționează în comunicat.

La începutul lunii decembrie, lucrările pentru Nord Stream 2, un proiect în valoare de peste 9 miliarde de euro și 1.200 de kilometri de legătură submarină, au fost reluate în apele germane, după ce au fost suspendate timp de aproape un an din cauza sancțiunilor americane.

Nord Stream a fost autorizat de autoritățile daneze să reia lucrările în apele sale, începând cu 15 ianuarie. Dar operatorul menționase o fază ''pregătitoare'' înainte de reluarea lucrărilor, pe fondul incertitudinii legate de transferul de putere între fostul președinte american Donald Trump și succesorul său Joe Biden.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
gazoduc