Lukoil, printre cele mai ieftine benzinării, a majorat prețurile la carburanți la nivelul celor practicate de OMV Petrom

Lukoil, printre cele mai ieftine benzinării, a majorat prețurile la carburanți la nivelul celor practicate de OMV Petrom
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 10 mar 2022

Lukoil, compania care avea miercuri printre cele mai mici prețuri la carburanți, a scumpit, la rândul său, atât benzina, cât și motorina la un nivel apropiat de cel al OMV Petrom, de 7,99 lei/l.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În noaptea de miercuri spre joi, benzinăriile Lukoil practicau prețuri de 7,5-7,7 lei/l de carburanți, însă începând cu ora 08:00, acestea au crescut la aproape 8 lei/l.

La stația Lukoil din Mogoșoaia, prețul unui litru de benzină era de 7,96 lei/l, iar al unuia de motorină, la 7,98 lei/l.

Profit.ro a anunțat că cel mai important actor de pe piața carburanților din România, OMV Petrom, a majorat joi noapte prețurile, atât la benzina standard, cât și la motorina standard, la 7,99 lei/l la toate stațiile sale, reprezentând o creștere medie de aproximativ 30-45 de bani/l față de prețul de miercuri. Comparativ, la MOL, prețurile se situează, cel puțin în cazul motorinei, la peste 9 lei/l.

De ce este important O informație lansată pe rețelele de socializare, cum că prețul carburanților va atinge în noaptea de miercuri spre joi pragul de 10 lei pe litru, iar în curând doar armata va putea alimenta, i-a determinat pe zeci de șoferi din mai multe orașe ale României să ia cu asalt benzinăriile.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Panicați că vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru fiecare plin, mulți au venit cu butoaie, canistre, damigene și chiar cu tomberoane pentru a lua benzină și "la pachet".

De la începutul săptămânii, prețurile practicate de OMV Petrom, dar și de Lukoil, au crescut cu aproximativ 60-70 de bani/l.

Dacă luni, un litru de benzină, respectiv motorină, comercializat la stația OMV Petrom de pe Șoseaua Virtuții, București, costa 7,24, respectiv 7,37 lei, joi acestea au ajuns la 7,99 lei/l, o creștere de 10%, respectiv 8,5%.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

De la începutul anului, prețurile practicate de OMV Petrom, cel puțin la stația de pe Șoseaua Virtuții, au crescut cu 1,89 lei sau 30,1% la benzină și cu 1,92 lei/l sau 31,6% la motorină.

O evoluție similară a înregistrat și prețul angro al celor 2 produse pe Bursa Română de Mărfuri (BRM), unde benzina fără plumb (CORE 95) s-a apreciat cu 30,1%, iar motorina euro 5 cu 39,5% de la sfârșitul anului trecut Ultimele tranzacții angro au fost efectuate pe BRM pe data de 3 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
nezina
motorina
lukoil
omv petrom