Majorări salariale la RADET, în urma unui acord între sindicat, conducerea regiei și administratorul judiciar

Majorări salariale la RADET, în urma unui acord între sindicat, conducerea regiei și administratorul judiciar
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2019

Angajații Regiei Autonome de Distribuție și Transport a Energiei Termice (RADET) ar putea primi majorări salariale, potrivit unui document semnat între sindicatul instituției și șefii Regiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În data de 8 februarie, conducerea RADET, administratorul judiciar al Regiei aflate în insolvență - Rominsolv și reprezentanții sindicatului SLI Radet au semnat un acord care prevede majorarea cheltuielilor de natură salarială cu 30% față de anul 2018.

Motivul îl constituie "reducerea decalajelor sociale și creșterea competitivității pe piața muncii", conform documentului consultat de News.ro care a fost semnat de liderii sindicali, șefii RADET și de firma  de insolvență.

Deficitul comercial al României a crescut CITEȘTE ȘI Deficitul comercial al României a crescut

"Majorarea cheltuielilor de natură salarială de 30% se va acorda după data aplicării noului tarif aprobat prin Hotărâre de Consiliu General. Modul de alocare a majorării cheltuielilor de natură salarială pe activități, meserii și funcții se va negocia între părți, până la data aplicării tarifului", se precizează în documentul obținut de News.ro.

Potrivit documentului citat, până la inttrarea în vigoare de majorării cheltuielilor de antură salarială și implicit după aplicarea noului tarif - părțile semnatare au convenit ca fiecare salariat al RADET să primească în februarie și martie 2019 un adaos la salariu lunar în sumă brută de 1030 lei, care "se va calcula proporțional cu timpul de muncă efectiv lucrat". De măsură ar urma să beneficieze și cei aflați în concediu medical și de maternitate/paternitate.

CGMB a avut pe ordinea de zi în ședința din 31 ianuarie majorarea tarifelor de transport și distribuție a energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la un tarif de 167,87 lei pe gigacalorie. creșterea tarifului urmând să fie de 3,58% față de prețul actual. Majorarea este justificată prin creșterea prețurilor energiei termice de către furnizori.

În această iarnă, mai multe avarii la rețelele RADET au lăsat mii de bucureșteni fără apă caldă și căldură, Primăria Capitalei transmițând că investește constant de doi ani de zile în sistemul de termoficare - CET-uri noi, rețea de distribuție modernizată și centrale de cvartal – iar proiectele vor continua și în 2019, dar și că,  la construcția bugetului pe 2019, vor fi alocate și toate sumele solicitate de RADET pentru alte tipuri de investiții realizate direct de catre regie.

viewscnt
Afla mai multe despre
radet
majorari salariale