Marcel Ciolacu: O să venim cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii

Marcel Ciolacu: O să venim cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii
scris 7 dec 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că partidele din coaliția de guvernare doresc finalizarea proiectului bugetului de stat până la sfârșitul anului. El afirmă că una dintre măsurile avute în vedere este menținerea, pentru următoarele trei luni, la 5% a taxei pe valoarea adăugată pentru gigacalorie. Liderul PSD subliniază că în bugetul de stat pentru anul viitor va fi respectat deficitul bugetar asumat.

"Încercăm în acest moment ca până la sfârșitul anului să avem buget de stat. Ministrul de Finanțe o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri și cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. Ce este important, că o să venim cu o reducere a TVA-ului la gigacalorie pe perioada iernii - ianuarie, februarie, martie - astfel încât să fie cât mai suportabil. Să rămână 5% (taxa pe valoarea adăugată pentru gigacalorie - n.r.)”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul ședinței coaliției, scrie News.ro

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

În ceea ce privește eventuale majorări de salarii, Ciolacu a arătat că unele dintre acestea sunt deja trecute în programul de guvernare.

Întrebat dacă s-a discutat despre introducerea unei taxei de solidaritate pe care companiile cu cifră de afaceri peste o sută de milioane de euro să o plătească, liderul PSD a răspuns: "Am avut această discuție și așteptăm impactul, nu s-a luat nicio decizie".

Marcel Ciolacu a precizat că bugetul de stat va fi construit în așa fel încât deficitul bugetar asumat să nu fie depășit.

"Ne încadrăm în deficitul asumat, categoric. (...) O să ne încadrăm cu absolut toate aceste majorări”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
tva